<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106418" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Предлагат 4-з...

Министър Кацаров: Няма нужда от локдаун, мерките работят (видео)

05 Ноември 2021
0 2644

Министър Кацаров: Няма нужда от локдаун, мерките работят. Това заяви здравният министър в ефира на bTV.

Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се налага локдаун, заяви здравният министър Стойчо Кацаров в „Тази сутрин“.

„Спря нарастването на случаите на новозаразени с коронавирус. Мерките работят. Причината е, че хората ги приеха и сами ги спазват, а не толкова на контрол, упражняван от властите“, каза Кацаров.

Въпреки това остава рискът за здравната система, защото „хората, които влизат в болница сега,  са хората, които са се заразили миналата и по-миналата седмица“,  отбеляза министърът.

„Това е повече от здравна криза, това е най-тежката пандемична вълна досега, освен това тя е много продължителна. Тези дни се навършват три месеца на тази вълна, натискът в здравната система е изключително голям, а сега стигнахме до връхна точка, т.е. тя още не е свършила“, заяви Кацаров.

Министър Кацаров: Няма нужда от локдаун, мерките работят (видео)

Повече от половината българи нямат защита срещу Covid-19 (видео)

„Заплахата е да не можем да приемем всички болни в болници и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични мерки, ако не продължим да се ваксинираме масово, нищо добро не ни чака“, прогнозира Кацаров.

Протестите срещу зеления сертификат са организирани от партии за печелене на гласове, смята Кацаров.

Министър Кацаров: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции