<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121118" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зарядно за ел...

Министър поиска оставката на шефа на НСО заради снежните топки на Шипка (видео)

06 Март 2022
0 996

Министър поиска оставката на шефа на НСО заради снежните топки на Шипка. Става дума за транспортния министър Николай Събев, който открито заяви това.

Премиерът Петков призова на връх Шипка да не се делим, отвърнаха му със снежна топка (видео)

Министър поиска оставката на шефа на НСО заради снежните топки на Шипка (видео)
Министър Събев

Събев поиска оставката на директора на Националната служба за охрана. Причината: напрежението на паметника Шипка на 3 март. Тогава премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни граждани.

От предния ден НСО е била информирана за програмата на премиера и на председателя на НС. Но не я е изпълнила според изискванията, категоричен е Николай Събев.

“Хората, които искаха да протестират, бяха поставени така, че всъщност по пътя на стъпалата към Шипка имаше само 50 сантиметра.

Тоест, ние трябваше да вървим почти в индийска нишка нагоре и премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими”, заяви той.

Според Събев гардовете са опитали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с аргумент, че това било опасно за него.

“Сценарият е следният: идват премиерът и председателят на НС, опитват се да кажат нещо, хората ги заглушават. След това те си тръгват и не стигат до върха.

Това беше сценарият на “Възраждане” и сценарият, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме заедно и поднесохме венци и отдадохме почит.

В един момент си зададох въпрос. Възможно ли е НСО да бъде използвана като политически инструмент, коалиционен партньор на партия “Възраждане”.

Именно заради това транспортният министър е изпратил писмо до президента, с което настоява за предсрочно прекратяване на пълномощията на началника на НСО.

Министър поиска оставката на шефа на НСО заради снежните топки на Шипка (видео)

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции