<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123292" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди мъртв...

Мирослава Петрова: Плаж “Корал” ще бъде обявен за защитена територия

23 Март 2022
0 256

„Плаж „Корал“ ще бъде обявен за защитена територия със статут на защитена местност. Действията на Министерството на околната среда и водите са следствие от една дълга преписка, която благодарение на гражданското общество, подкрепено от усилията на сдружение „Да запазим Корал“, се води повече от 10 години“, каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Мирослава Петрова пред bTV.

Изгрев на “Корал”. Защо нямат право да ви глобяват за палатка на плажа (засега)

“Всички обекти, които са на територията на плаж “Корал”, а това означава всичко зад плажа, вече са в защитена територия”.

Мирослава Петрова: Плаж "Корал" ще бъде обявен за защитена територия

„Статутът на тази защитена територия ще бъде последван от заповед, която включва режимите, които да защитят обектите на нея. Обект означава местообитанието и дюната, например там е местообитанието на застрашен вид по червената книга – змията черноврата стрелушка“, допълни Петрова.

Внесоха иск от 1 милиард евро срещу фирмата оградила плажа Корал

Депутатът обясни, че общият устройствен план за територията трябва да бъде изготвен в защита на обществения интерес. Това означава интерес на местните жители и на държавата. Тя добави, че плажът ще остане достъпен за туристите. Ще се налагат глоби, ако посетителите не пазят природата.

Петрова допълни, че за плаж “Алепу” се е стиганло до задание, което е възложено.

Мирослава Петрова: Плаж “Корал” ще бъде обявен за защитена територия

Източник и видео: bTV
Снимки: Wikipedia 1, 2

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции