<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи комент...

Митничар застреля куче, защото щяло да подплаши кокошките му (РЕПОРТАЖ)

04 Юли 2022
3 16749

Митничар застреля куче, защото щяло да подплаши кокошките му – за това разказват стопаните на 2-годишната Айра пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

В петък сутринта Ивайло Петков работи в двора си, когато разбира, че кучето му е избягало. Веднага тръгва да го търси в квартал “Враждебна”. На съседната улица се натъква на гледка, която не е предполагал, че може да види…

Полицейски коли са паркирани пред дома на митничаря Иван Кошаревски, който преди минути е застрелял с пушка кучето на Ивайло Петков и Десислава Велкова. Пред полицаите Кошаревски казал, че го е застрелял, за да “не му плаши кокошките”, намиращи се в отворено пространство до къщата. Към момента на зверското убийство в съседните къщи е имало и деца – въпрос на късмет, че няма постадали хора.

Извършителят е бил задържан за 24 часа. Към момента няма информация къде се намира той. Не успяхме да го открием в дома му.

Според Ивайло Петков случилото се не е прецедент. От съседи на обвиняемия той е разбрал, че същата съдба е сполетяла и кучето на дъщерята на митничаря. Уви, тя не е подала жалба – вероятно от страх.

Митничар застреля куче, защото щяло да подплаши кокошките му
Призивът на “Господарите”

Зоополицията беше създадена преди няколко години по наша инициатива. Вместо обаче тя да работи ефективно, а извършителите на такива зверства да излежават сериозни присъди, обикновено убийството на животно води до административна санкция. Така чувството за безнаказаност у насилниците се засилва. Днес убиват куче, утре… може и да посегнат на човек.

Ето защо отново призоваваме институциите да не работят само по документи. Настояваме за ефективно наказание за извършителя на поредното зверство! Настояваме и за по-строг контрол при издаването на разрешителни за притежание на оръжие – ако изобщо пушката на Кошаревски е законна.

Очакваме агенция “Митници” да не остави служители като Кошаревски да вредят на името на цялата институция и да се извърши вътрешна проверка по случая!

Продължаваме да следим темата, а вие продължавайте да сигнализирате само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Митничар застреля куче, защото щяло да подплаши кокошките му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • mast

    30 Септември 2022

    Какъв Изрод трябва да си, за да застреляш животинката?! Бой с тояги на площада!

Покажи всички Скрий

Реакции