<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109736" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заради TikTok: 12-...

Митническото куче Джейк надуши хиляди кутии нелегални цигари на излизане от България

27 Ноември 2021
0 418

Митническото куче Джейк надуши хиляди кутии нелегални цигари на излизане от България, пишат от Dir.bg.

Кучето е специално обучено. То е открило 82 000 къса или 4100 кутии цигари, укрити в тайници на автоплатформа в района на граничния пункт “Дунав мост-Видин”. За случая са съобщили от Агенция “Митници”.

Митническото куче Джейк "надуши" хиляди кутии нелегални цигари на излизане от България

Това се случва на 18 ноември. Митнически служители спират напускащ страната лек автомобил със специализирано ремарке за превоз на автомобили. В проверката е участвало и кучето Джейк, което е обучено да открива тютюн и тютюневи изделия.

Кучето дало положителен знак, след като е подушило предната част на платформата

При последвалата физическа проверка, митничарите установили, че на специализираното ремарке са монтирани три метални кутии. В тях те намерили 4100 кутии от популярна чуждестранна марка цигари с български акцизен бандерол. Цигарите били задържани, а на водача е бил съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Бездомно куче с ранена лапа влиза във ветеринарна клиника, търсейки помощ (видео и снимки)

Джейк е лабрадор и е едно от първите кучета, обучени да откриват тютюн и тютюневи изделия. Кучето има над 10 години стаж като помощник на митническите служители. То работи основно в района на Видин и Оряхово. Джейк поддържа формата си в специалната школа за митнически кучета в Балчик.

При друга проверка на автомобил с платформа, митнически служители са задържали още 20 380 къса – 1019 кутии с цигари. Те били укрити в гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в резервната гума на специализираното ремарке.

Източник: Dir.bg

Снимка: Агенция “Митници”

Митническото куче Джейк “надуши” хиляди кутии нелегални цигари на излизане от България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции