<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113308" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ски зоните в ...

Младежи от Велико Търново изненадаха с дарения социално слаби семейства

28 Декември 2021
0 208

Младежи от Велико Търново изненадаха с дарения социално слаби семейства, съобщава БНР.

Съпричастност, състрадателност и уважение към хората в неравностойно положение – този урок са научили младежите от великотърновския Интракт клуб. Няколко тона зимни дрехи бяха събрани, сортирани и изпрани от младежите и лично дарени на 30 техни връстници от социално слаби семейства във Велико Търново и околните селища. 

Социалната ножица става все по-широка, а социално слабите семейства се увеличават все повече. Едно от тях е семейството на великотърновката Силвия Ангелова. 38-годишната жена има 8 деца, издържат се само със заплатата на бащата и с детските добавки. В навечерието на Нова година Силвия получи подаръци за децата си: 

„От дрехи имаха нужди, искаха играчки. Сега донесоха. Благодаря им, да са живи и здрави, Господ пък на тях да им помага. Радват се, от „Закрила на детето им подариха шоколадови работи, лакомства. Всичките ми деца ходят на училище. Дадоха им таблет. Малката и сестра ѝ, двете учиха от таблета. Как да се оправя, ей тъй, с осем деца. Малко трудно ми е за някои работи, ама криво-ляво справя ме се, какво да правим“. 

Младежи от Велико Търново изненадаха с дарения социално слаби семейства
На майката с осем деца ще ѝ бъде малко по-лесно тази зима, защото младежите от великотърновския Интракт клуб осигуриха няколко тона зимни детски дрешки с благотворителната си инициатива „Дари топлина“.  

„Казвам се Християн Цанев, президент съм на Интеракт клуб – Велико Търново. Тази година проектът отново беше успешен. Събрахме много дрешки, за около 7 семейства. Моето лично усещане е благодарност и топлина. Има много социално слаби семейства, които не могат да си позволят някои работи и смятаме, че този жест много ще им помогне и ще им направи зимните месеци по-топли и по-приятни“. 

„Казвам се Диляна Червенкова. Когато радвам други хора, аз самата се пълна с огромна доза благодарност и ми дава нови сили да продължа напред“. 

„Аз се казвам Мила Мицева. Чувството е много удовлетворяващо. Ние сме един голям екип, помагаме си, всичко правим заедно и наистина е страхотно, че можем да организираме такива благотворителности и дейности заедно“. 

„Казвам се Александър Тодоров и съм на 18 години. Има любов за даване. Лично аз съм живял според думите бъди промяната, която искаш да видиш в света, затова се стремя да използвам моето свободно време по всякакъв начин, за да зарадвам хората“. 

„Аз съм Кристияна Христова и съм част от клуба вече от около година. Включих се, тъй като винаги съм имала желанието да помагам на хората, имала съм нуждата да зарадвам някой друг“. 

„Аз съм Искра Райкова. Усещането е прекрасно, много топло, с мисълта че целият този труд не е бил напразно. Пожелавам им успех и нищо да не ги спира в мечтите им“. 

Великотърновските младежи дариха дрешки и играчки и за двете деца на Анка Михайлова: 

„На 6 и на 4 годинки. Трудно се справяме, апартаментът е с много проблеми, влага, често ми се разболяват децата. В общинско жилище сме от година и нещо. Много добра е помощта за дрешки, нуждаем се. Много им благодаря за тази помощ, дано са живи и здрави“. 

Младежи от Велико Търново изненадаха с дарения социално слаби семейства

Зов за помощ: Социален дом в Горна Оряховица има нужда от хранителни продукти (видео)

Децата преподадоха урок по доброта на родителите си, споделиха бащите на част от младежите Ивайло Цанев и Даниел Маринов: 

„Това, което прави синът ми, ме прави много горд, защото благотворителност по време на криза, а и по време на такива светли празници, каквито са Коледните и Новогодишните, дарявайки дрехи и топлина на тези деца, ме прави наистина горд родител“, посочи Ивайло Цанев. 

„Уроците са много важни, защото тези деца дават надежда, вижда се, че има мисъл в тяхната работа. Подготвят си, организират си събитията по собствена инициатива, което дава надежда на всички възрастни и по-мъдри за поука в собственото си ежедневие“, коментира Даниел Маринов. 

Младежи от Велико Търново изненадаха с дарения социално слаби семейства

Източник: БНР
Снимки: Здравка Маслянкова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции