<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157480" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фойерверки „...

Морж провали новогодишната заря в британски град (видео)

01 Януари 2023
0 272

Морж провали новогодишната заря в британски град, пише Mediapool.

Жителите на британския крайбрежен град Скарбъро в Северен Йоркшър отпразнуваха Нова година в компанията на морж, който доплува до местното пристанище в събота.

За да не стресират животното, което си почива след дълго пътешествие, местната управа решила да не организира фойерверки за настъпването на 2023 г.

Председателят на градския съвет Стив Сидънс коментира, че местните са разочаровани заради отмененото шоу, но благосъстоянието на моржовете е по-важно.

Бозайникът на име Тор е забелязан на брега на Хемпшър в Южна Англия по-рано този месец. За три седмици той е успял да измине най-малко 650 км, движейки се на север към родните си арктически води. Според представители на британска организация, специализирана в подпомагането на морски бозайници, състоянието на моржа не предизвиква безпокойство, но ще са необходими няколко дни, за да се възстанови от пътуването.

Случайни куршуми от новогодишни тържества са повредили два пътнически самолета

Арктически морж на брега на Йоркшър е изключително рядко явление, казва Крис Кук от организацията. По думите му животното се нуждае от време за почивка и възстановяване на силите си, преди да продължи пътешествието си. Кук призова хората да не безпокоят бозайника, въпреки че интересът към него е напълно разбираем.

Тор се превърна в основната атракция на Скарбъро. Социалните медии са пълни със снимки и видеокадри на моржа.

Мястото, където се намира, е временно отцепено, за да бъде предпазен от кучета и прекалено любопитни любители на селфитата.

Морж провали новогодишната заря в британски град (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции