<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126210" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Медведев: Не ...

Москва забрани на Борис Джонсън да пътува до Русия

17 Април 2022
0 549

Москва забрани на британския премиер Борис Джонсън и на други министри от кабинета му да влизат на руска територия, съобщи BBC.

Пленници на войната: бебетата на украинските сурогатни майки

Руското външно министерство заяви, че е забранило влизането в страната на британски премиер Борис Джонсън, министъра на външните работи Лиз Тръс, министъра на отбраната Бен Уолъс и още 10 други настоящи и бивши членове на британското правителство и политици.

Медведев: Не съм нареждал сателитите на Мъск да бъдат унищожени

Забраната е наложена заради “безпрецедентните враждебни действия от страна на британското правителство, по-специално, налагането на санкции срещу висши руски служители”. Това съобщи министерството, като добави, че скоро ще разшири списъка.

Москва забрани на Борис Джонсън да пътува до Русия

Зеленски: Загиналите украински военни са около 3 хиляди

Освен посочените по-горе, в списъка влизат и бившата министър-председателка Тереза Мей, министърът на транспорта Грант Шапс. Както и вътрешният министър Прити Пател, министърът на финансите Риши Сунак, първият министър на Шотландия Никола Стърджън и др.

“Разпродажба от Ikea”, “Захар за 50 рубли” – как новините за Украйна си пробиват път до руснаците

“Тази стъпка се предприема в отговор на разгърнатата от Лондон необуздана информационна и политическа кампания, насочена към международна изолация на Русия, създаването на условия за ограничаване на страната ни и задушаване на националната икономика”, посочват от руското външно министерство.

Забраняват достъпа до български пристанища на кораби, плаващи под руско знаме (заповед)

Ведомството подчертава също, че Обединеното кралство умишлено нагнетява ситуацията около Украйна.

Москва забрани на Борис Джонсън да пътува до Русия

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции