<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117608" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите с...

Мустафа Карадайъ се подигра на Кирил Петков (видео)

03 Февруари 2022
0 2779

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ с остри реплики към премиера Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание. Това стана, докато Карадайъ представяше поправките в Конституцията, предложени от движението, пише “Сега”.

Той нападна Петков, че е станал „рецидивист в нарушаването на Конституцията“, защото не спазва заложеното в основния закон разделение на властите. „Опитва се да се държи в изявленията си малко като монарх. Като цар. Цар Киро“, обяви Карадайъ.

Мустафа Карадайъ се подигра на премиера Кирил Петков в парламента
Булфото

В подкрепа на твърдението си той посочи плановете на управляващите за промени в държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ. По думите му, ПП иска да сложи „свои хора“.

Карадайъ заплаши Никола Минчев с отстраняване, не задължил Бойко Рашков да отговори на въпрос (видео)

Лидерът на ДПС описа конспиративен сценарий, според който реформите в областта на борбата с корупцията целят саморазправа с местната власт. Като целта според него е формацията на Кирил Петков да предизвика частични местни избори и да смени кметовете на ГЕРБ и ДПС. След което ПП ще предизвика и предсрочни парламентарни избори, за да елиминира и коалиционните си партньори, предрече водачът на ДПС.

„Тогава наистина ще заприличаме на монархия и ще си имаме цар Киро. Вече си имат и дворцови привички. Както цар Киро обяви, че ще оди пеша, така НСО-то му разнася храната из София, а първата му дама проверява дали плодовете, зеленчуците и салатите му са свежи. Това са кулоарните коментари“, насмешливо каза Карадайъ. А накрая предупреди, че по конституция България остава парламентарна република.

“Цар Киро”: Мустафа Карадайъ се подигра на Кирил Петков в парламента

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции