<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111595" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокурорите �...

МВР: Прокуратурата пречи да се разплете схемата с 54-те млн. лв. за АМ “Хемус” (видео)

12 Декември 2021
0 2495

Прокуратурата пречи да се разплете схемата с прането на пари покрай строежа на АМ “Хемус”. Това се разбра от извънреден брифинг на МВР тази вечер.

Вижте героите, спасили от пожар близначета на 38 дни (видео)

МВР: Прокуратурата пречи да се разплете схемата с 54-те млн. лв. за АМ "Хемус" (видео)

Става дума за прословутите 54 млн. лв., за които упорито се говори.

“По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата”, каза директорът на ГДБОП Калин Стоянов. “Не съм използвал обидни думи срещу тях”, подчерта той.

“Поводът за срещата вчера е, че работещите служители ми разказаха, че не може да се разпита лице по делото, което е готово да разкаже цялата схема и най-вече кой, по какъв начин и къде е предал изтеглените 54 млн. лв. за строителството на ЛОТ 5 на АМ “Хемус”. Лицето е заявило готовност да говори, но единият от разследващите прокурори е сметнал и заявил, че не го интересува какво ще се разказва този човек. По този повод отидох в службата да говоря с прокурорите”, заяви Стоянов.

“Ако смятате, че желанието ни да стигне до край по разплитането на това сложно престъпление е форма на натиск, аз съм безкрайно учуден”, подчерта директорът на ГДБОП, цитиран и от БНТ.

Има образувано досъдебно производство за срещу служители на ГДБОП затова, че ние просто искаме да стигнем докрай в това разследване, допълни той.

По-рано днес прокуратурата обвини ГДБОП в безпрецедентен натиск по делото за АМ “Хемус”. Това се случи по време на брифинг пред медиите. Според обвинението наблюдаващият прокурор по делото е бил притискан да измени квалификацията на деянието на единствения обвиняем по казуса в по-лека.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че не знае за упражняван натиск от страна на служители на ГДБОП.

“До момента ние не сме убедени, че нашата прокуратура с всичките си възможности оказва съдействие по разкриването на истината за строителството на “Хемус”. Разбира се, и в някои други направления – ремонти на язовири, обществени поръчки, озеленяване на магистрала, която не съществува”, коментира Бойко Рашков.

Източник: БНТ, Пресцентърът на МВР
Видео: Bg ON Air

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции