<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пожарът до по...

МВР разследва за корупция лидери на партии (аудио)

06 Ноември 2022
0 224

МВР разследва за корупция лидери на партии. Това разкри служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред БНР.

Ето така се шофира с 1,8 промила алкохол в кръвта и без книжка в София (видео)

МВР разследва за корупция лидери на партии

“Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и лидери на партии. Включително и парламентарно представени. Има сериозни данни за извършени нарушения, свързани с движения на финансови средства.”

“Когато дойде моментът, в който няма да застрашавам действията по разследването, ще обявя и имената им”, уточни министърът.

Магистралите

“По част от парите за АМ “Хемус” има яснота. В момента са привлечени към отговорност 9 лица. Част от тях са собственици на много сериозни дружества”, заяви министър Демерджиев.

“Очаква се този месец да завършат всички проверки. А това ще развърже ръцете на разследващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени авансово”, каза той.

По думите на служебния министър на вътрешните работи не е необходимо да си специалист, за да видиш за какво качество на настилката на АМ “Тракия” става дума.

“Проверката на качеството показва отклонение на всеки един от пластовете на това, което е полагано на трасето на магистралата, където сме вземали проби. Това ще продължи и ще се вземат проби от други пътища”.

Хакерите

Министър Демерджиев потвърди, че страницата на Държавна агенция “Разузнаване” е била подложена на опит за хакерска атака. 

“Тя е сходна на по-рано предприетите атаки с претоварване на заявките за опит да се влезе в нея. Става дума за имиджови атаки, целящи да създадат определени настроения и определени резултати в обществените нагласи. На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация и на нея няма никаква оперативна информация или лични данни. Тази атака е удар във въздуха и хората, които я правят, много добре знаят това, но целта им е имиджова”, обясни министърът. 

Нарушенията в МВР

“Изпълнявам обещанията, които дадох при встъпването си в длъжност, а те бяха да бъда безкомпромисен към всякакви нарушения или участия в престъпни схеми на служители от МВР. МВР се подобрява, МВР се чисти. Започва да изпълнява функциите си и започва в много по-голяма степан да оправдава очакванията на обществото. МВР е институцията, която намира сама нарушителите в своите среди. И намира моралните сили да ги представи и изобличи пред обществото”, заяви още министър Демерджиев.

МВР разследва за корупция лидери на партии

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции