<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105115" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лекар в Covid от...

МЗ разкри кои хора не трябва да се ваксинират с препарата на Pfizer

27 Октомври 2021
0 164587

МЗ разкри кои хора не трябва да се ваксинират с препарата на Pfizer.

Хора, които НЕ трябва да се ваксинират с препарата, са:

– Всеки с тежка алергия към компонент на ваксината (т.е. такъв, който причинява анафилаксия или изисква медицинска намеса);

– Тези на възраст под определената в кратките характеристики на продуктите;

– Хора, които в момента са в изолация или имат симптоми на COVID-19; тези хора могат да се ваксинират, след като приключат с изолацията и след преустановяването на всичките им симптоми.

Третата доза на ваксината на Pfizer е с 95,6% ефективност

Хора, които могат да се ваксинират след обсъждане на ползите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ лекар, са:

– Лица с анамнеза за тежка алергия към някоя ваксина или към инжекционен лекарствен продукт;

– бременни;

– лица с имунокомпрометиращи заболявания;

– кърмещи жени;

– лица на терапия с антикоагуланти.

МЗ разкри кои хора не трябва да се ваксинират с препарата на Pfizer
Хората, които трябва да следват специални процедури, са:

– Лица с анамнеза за тежка алергия (изискваща медицинска намеса) към нещо различно от ваксина или инжекционно лекарство може да получи ваксината, но трябва да остане за медицинско наблюдение в продължение на 30 минути след получаване на ваксината.

– Пациенти, които наскоро са боледували от COVID-19 и са били лекувани с антитяло-базирани терапии (напр. с моноклонални антитела или реконвалесцентна плазма), трябва да изчакат до 90 дни след лечението, за да бъдат ваксинирани.

– Хората с известна експозиция на COVID-19 трябва да изчакат, докато карантината им приключи, преди да се ваксинират (освен ако не живеят в места с множество хора, като старчески дом, поправителен дом или приют за бездомни, в този случай те могат да бъдат ваксинирани по време на период на карантина).

– Тези, които са получили друга ваксина (не-COVID-19 ваксина), трябва да изчакат поне 14 дни, преди да получат ваксина срещу COVID-19. По същия начин, ако човек е получил ваксината срещу COVID-19, той трябва да изчака най-малко 14 дни, преди да получи други ваксини (ваксини, които не са срещу COVID-19).

МЗ разкри кои хора не трябва да се ваксинират с препарата на Pfizer

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции