<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясен на...

На Световното по футбол в Катар е забранено държането за ръце

03 Ноември 2022
0 232

На Световното по футбол в Катар е забранено държането за ръце. Футболният форум започва на 20 ноември. Десетина дни преди откриването Министерството на вътрешните работи на Катар напомни една от многото забрани, пише dsport.

Удивителни LEGO двигатели, които работят със сгъстен въздух (видео)

На Световното по футбол в Катар е забранено държането за ръце

Хората не трябва да се държат за ръце на публично място, дори с партньора си от противоположния пол.

МВнР на Катар смята, че английските фенове ще бъдат най-проблемните. затова е подготвило специални предупреждения за тях и предприема специални мерки само за тях. В споразумение с Обединеното кралство 15 британски специални сили ще действат като буферна зона между феновете и потенциално опасните местни сили в опит да деескалират всякакви проблеми. Апелът е към всички фенове да избягват всякакви провокации към катарските власти.

Още новини

Катар нае допълнителни полицейски сили от Турция и Пакистан, за да помогнат за охраната на Световното първенство.

“Нашите служители ще бъдат там, за да се опитат да влязат и да успокоят нещата, ако е необходимо. Ние не сме моралната полиция и няма да казваме на хората как да се държат. Това е местен проблем. Просто искаме да се погрижим за феновете. Последното нещо, което искаме, е някой да причини обида неволно. Така че ако видим, че има нещо, което може да причини проблем, можем да отидем и да се опитаме да намалим напрежението в ситуацията.”

Това каза Марк Робъртс, който е най-доброто британско футболно ченге.

Послания

Припомняме, че капитаните на британските страни Англия и Уелс обещаха да носят капитанска лента в цветовете на дъгата с надпис “One Love” на световното първенство. От ФИФА все още не са коментирали този въпрос, което определено е провокация за консервативна страна като Катар. Тепърва обаче предстои как ще реагира светът на забраните в Катар. Дали ще има спонтанни инициативи и демонстранции или напротив…

На Световното по футбол в Катар е забранено държането за ръце

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции