<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152384" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТЕЦ "Марица 3" ...

На това красиво и уникално място в България искат да правят рудник (РЕПОРТАЖ)

24 Ноември 2022
21 539

На това красиво и уникално място в България искат да правят рудник. Да, няма грешка. Инвестиционното намерение е за добив на барит. Той ще се добива посредством взривове. Местните се притесняват и ни търсят за съдействие.

Вредното влияние е описано в документи. Там четем, че ще има фини прахови “частички”. Умалителното съвсем не приляга на ситуацията, защото това е сериозна човешка дейност.

Населението на три села – Падеш, Габрово и Лешко – се притеснява от развитието на ситуацията. Всичко се случва в област Благоевград, където кметът също е информиран.

Развръзката със захапания оператор на “Господарите” и откраднатия телефон (РЕПОРТАЖ)

На това красиво и уникално място в България искат да правят рудник (РЕПОРТАЖ)

Притеснения

Хората споделят, че се притесняват, че ще останат без вода заради взривовете. Според тях замърсяването ще е голямо. Отделно ще се разрушат и пътищата от настоящата инфраструктура.

От друга страна, никой не им дава гаранции за нищо.

Част от територията попада и в НАТУРА 2000. Но флората и фауната ще свикват явно.

Съвсем скоро очаквайте разговор с фирмата инвеститор. Също и с РИОСВ – Благоевград.

Дрон

Междувременно вижте уникалните ни кадри с дрона. Те показват цялата палитра есенни цветове на магическото място. Българската природа е изключително красива и заснетото от нашия екип – репортер Дани Йорданов и оператора Йохан Вирт го потвърждава.

На това красиво и уникално мястМо в България искат да правят рудник (РЕПОРТАЖ)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции