<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127808" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опаковат Пам...

На живо: Депутатите гласуват “за” или “против” изпращането на военно-техническа помощ за Украйна (видео)

04 Май 2022
0 872

На живо: Депутатите гласуват “за” или “против” изпращането на военно-техническа помощ за Украйна.

На провелия се снощи коалиционен съвет представителите на четирите партии в управляващата коалиция не са стигнали да консенсус относно позициите им. БСП остава против военна подкрепа за Киев.

Преди няколко дни Корнелия Нинова каза, че коалицията ще се разпадне, ако Министерският съвет изпрати оръжия за Украйна.

Правителството: 5 лева за литър олио е спекула
БулФото

В случая решението дали да се подпомогне военно-технически Украйна, ще бъде взето от Народното събрание, което ще даде мандат на изпълнителната власт с конкретна задача. 

БСП отказва да изпрати свой представител в Киев с правителствената делегация

След визитата си в Киев миналата седмица, Кирил Петков каза, че Украйна иска от нас не толкова военна техника, колкото помощ в ремонта на тяхната такава. Поради географската си близост и множеството военни заводи у нас, страната ни сравнително лесно може да окаже подобна подкрепа. 

Петков от Копривщица: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ (видео)

Днес в пленарна зала предстоят тежки дебати. Очаква се да има три отделни гласувания, които да са по предложенията на “Продължаваме промяната”, на ГЕРБ-СДС и на “Демократична България”. Разликата между трите предложения е, че последните две дават мандат на правителството за отпускане на военно-техническа помощ за Украйна. В това на ПП се говори за  “техническа помощ за защитни цели”. Атанас Михнев от ПП обяви, че в пленарната зала могат да се правят още “предложения и уточнения” към проекта. 

На живо: Депутатите гласуват &#8220;за&#8221; или &#8220;против&#8221; изпращането на военно-техническа помощ за Украйна (видео)
БулФото

До момента партиите с ясни позиции за изпращане на военна помощ са ГЕРБ, “Демократична България”, “Има такъв народ” и от миналата седмица и “Продължаваме промяната”. 

На живо: Депутатите гласуват “за” или “против” изпращането на военно-техническа помощ за Украйна

Източник: Булевард България

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции