<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как Русия се ...

Над 1000 писатели и нобелови лауреати заклеймиха действията на Русия в Украйна (видео)

02 Март 2022
0 284

Над 1000 писатели и нобелови лауреати заклеймиха действията на Русия в Украйна, съобщава NOVA.

Продължава вълната на съпричастност към Украйна. Повече от 1000 нобелови лауреати и писатели в писмо изразиха възмущението си от действията на Русия в Украйна и призоваха за спешно прекратяване на кръвопролитията. Това заяви Ясен Дараков от BGVoice  за NOVA. Писателят Стивън Кинг публикува снимка в социалните мрежи, облечен с тениска с картата на Украйна и цвета на националния флаг на страната. Музикантът Мик Джагър също изрази своята съпричастност с пост в социалните мрежи.

Над 1000 писатели и нобелови лауреати заклеймиха действията на Русия в Украйна

Путин с обръщение към българите (видео)

На този фон големи филмови компании бойкотираха руски продукции. Продължава и символичното изхвърляне на руски стоки, по-конкретно водка, от магазините в САЩ. Властите призоваха и собствениците на магазини да премахнат от рафтовете си стоки, произведени в Русия.

По-рано американският държавен секретар Антъни Блинкен проведе телефонен разговор с украинския външен министър, в който обеща налагането на нови санкции върху Русия и допълнителна военна помощ.

Над 1000 писатели и нобелови лауреати заклеймиха действията на Русия в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции