<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изчезнал спе...

Над 200 милиона лева щети за бюджета заради проблема на ГКПП „Капитан Андреево“? (видео)

25 Май 2022
0 304

Над 200 милиона лева щети са нанесени на бюджета заради проблема на ГКПП „Капитан Андреево“, смятат от „Продължаваме промяната“. От парламентарната трибуна те настояха за пълна проверка на граничния пункт, предаде bTV.

Разследването е от средата на май. Две седмици по-късно управляващите настояха за пълна ревизия на случващото се.

Над 500 камиона чакат от турската страна на ГКПП “Капитан Андреево” (видео)

Предложението за мащабна проверка се случва след разследване на медията, проведено на границата. От него става ясно, че контролът по храните се извършва само от частна фирма, която прибира основните такси.

Една частна фирма на практика е монополизирала санитарния контрол, а държавата е прехвърлила контрола на нея.

В предаването „Лице в лице“ заместник-министърът на земеделието Иван Христанов поиска постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“. Според него нито един критерий за оценка на риска не е бил покрит. Христанов беше категоричен, че на пункта няма да има друга частна фирма.

Над 200 милиона лева щети за бюджета заради проблема на ГКПП „Капитан Андреево“? (видео)
Очаква се утре антикорупционната комисия да изслуша всички страни, включително частната фирма и контролиращото министерство на земеделието.

На фона на този скандал, в зала също се стигна до остри реплики между властта и опозицията. Сред тях данъчно облагане на по-високите приходи от възобновяеми енергийни източници, какъвто проектозакон е бил внесен. Последва атака и по темата за Северна Македония.

Темата за Македония ще бъде обсъждана на коалиционния съвет в петък вечерта.

Източник и видео: bTV

Над 200 милиона лева щети за бюджета заради проблема на ГКПП „Капитан Андреево“? (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции