<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112049" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гешев официа...

Надежда Йорданова към Иван Гешев: Надявам се скоро да обсъдим оставката Ви (видео)

16 Декември 2021
0 14052

Надежда Йорданова към Иван Гешев: Надявам се скоро да обсъдим оставката Ви – тази реплика чуваме във видео, публикувано от… Прокуратурата. Гледайте!

Надежда Йорданова към Иван Гешев: Надявам се скоро да обсъдим оставката Ви (видео)

Главният прокурор Иван Гешев подари букет на новия министър на правосъдието Надежда Йорданова, за да честити мандата ѝ, докато тя разговаряше с журналисти във Висшия съдебен съвет.

Коментарът на Йорданова бе лаконичен:

„Пожелавам да си носите отговорността винаги, когато трябва и дай боже да можем да обсъдим условията за вашата оставка.“

Гешев ѝ отговори, че ще обсъдят всички въпроси, които са в интерес на българските граждани.

Правосъдният министър коментира вчерашното решение на прокурорската колегия на ВСС, която върна предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу Гешев.

„Очаквам да бъде оповестена стенограмата от заседанието на прокуроската колегия и да получим и официалното уведомление за това какво точно е решението и какви са аргументите на колегите. Въз основа на това ще вземем нашето становище и ще реагираме“, заяви Йорданова.

Надежда Йорданова към Иван Гешев: Надявам се скоро да обсъдим оставката Ви (видео)

Кирил Петков е новият премиер на България, вижте кои са министрите (видео)

Тя добави, че министърът на правосъдието няма да отстъпи назад и встрани и да се откаже да се носи отговорност винаги, когато е налице такава.

Служебният правосъден министър Иван Демерджиев предложи да се провери работата на Гешев. Причината – отказът на прокуратурата да предостави поисканата от Министерството на правосъдието информация за случайното разпределение на делата. Мотивът на кадровиците е че не те, като прокурорска колегия, а Пленумът на ВСС, в който влиза и съдийската колегия, избира главен прокурор. Затова и искането трябва да се конкретизира.

„Това е странно решение за това как се предвижда една преписка. Законът предвижда в тези случаи, че този, който не е компетентен да разгледа случая, да го препрати към компетентния орган. Това е поредният случай на колеги от ВСС, които считат, че са некомпетентни да разгледат определен въпрос, но същевременно го обсъждат. Надявам се тези странни практики да бъдат преустановени”, добави тя.

Надежда Йорданова към Иван Гешев: Надявам се скоро да обсъдим оставката Ви

Видео: Прокуратурата
Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции