<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151220" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

НАСА показа великолепни кадри, заснети от „Артемис I” (видео)

17 Ноември 2022
2 424

НАСА показа великолепни кадри на планетата Земя, заснети от ракетата „Артемис”. Тя бе изстреляна към Луната тази седмица след няколко неуспешни опита.

НАСА отложи изстрелването на “Артемис 1” за ноември

Новата мисия до Луната започва над 50 години след последната

Новата изследователска програма на американската космическа агенция се открива с полета на безекипажната совалка. Тя започва над 50 години след последната мисия до Луната.

32-етажната ракета Space Launch System (SLS) излетя от стартовата площадка на космическия център “Кенеди” в Кейп Канаверал, за да изпрати безпилотната капсула “Орион” на триседмично тестово пътуване.

НАСА засне “огнен пръстен” при последното слънчево затъмнение (видео)

НАСА показа великолепни кадри, заснети от „Артемис I” (видео)
NASA

Първите кадри от “Артемис” показват системата за орбитални маневри (OMS) на фона на нашата планета. НАСА сподели невероятния 24-секунден клип в Twitter със Земята, свиваща се в далечината. „Когато Орион започна мисията на Артемис I до Луната, космическият кораб засне тези зашеметяващи гледки на нашата родна планета”, написа организацията в социалната мрежа.

Първото отклоняване на астероид от НАСА бе обявено за успешно

Какво ще разкрие Артемис I?

Запалени астрономи препълниха плажовете и пътищата близо до космическия център Кенеди във Флорида, за да видят началото на 25-дневната мисия около Луната на “Орион”. Това ще струва 4 милиарда щатски долара.

НАСА показа великолепни кадри, заснети от „Артемис I” (видео)
NASA

Ракетата на НАСА Space Launch System (SLS) ще тръгне на епично пътешествие, което се простира на повече от 64 000 км отвъд Луната. След това тя ще се върне на Земята. Космическата мисия цели да демонстрира, че Орион е готов да превозва астронавти до Луната в бъдещи подобни мисии.

За да улови невероятното приключение, ракетата е оборудвана с 24 камери и космическия кораб. Има осем камери на SLS и още 16 на Orion. Те ще заснемат невероятни изображения и ще предоставят данни, ценни за експертите от НАСА. Една нова вълнуваща картина на Луната ще бъде обрисувана.

НАСА показа великолепни кадри, заснети от „Артемис I” (видео)
NASA

Хората в социалните мрежи тагнаха общността, вярваща в плоскостта на Земята, за да им покажат невероятните кадри. Орион потъва все по-надълбоко в мрачния космос.

Видео: NASA

НАСА показа великолепни кадри, заснети от ракетата „Артемис I” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции