<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96092" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш състеза...

Нашата “Бяла лястовица” отиде при Ивет Горанова (РЕПОРТАЖ)

09 Август 2021
0 1009

Нашата “Бяла лястовица” отиде при Ивет Горанова – българската каратистка, която ни донесе златен медал от Олимпийските игри в Токио.

Нашата "Бяла лястовица" отиде при Ивет Горанова

Ивет Горанова спечели първи златен медал за България на Олимпиадата в Токио

Репортерът ни Влади Василев и операторът Йохан Вирт посрещнаха Ивет Горанова на летище София в петък вечерта. Те уловиха първите емоции на златното момиче на родна земя.

“Сега вече осъзнах какво се е случило. Като видя толкова много хора, които се радват, горди, че са българи. Поздравления на всички българи. Искам да поздравя и другите момичета, които спечелиха медали, като до края на Олимпиадата мисля, че ще имаме поне още два медала”, заяви тя на родна земя. 

“България над всичко, няма как с една дума. Последният месец и половина силно вярвахме, че ще го спечелим, целта беше златото, отидохме сигурни на 100 % и показахме, че можем”, добави още тя, минути след като кацна в София.

Решаващият двубой, който й донесе медала

Българката победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1 в турнира по карате дисциплината кумите при жените до 55 кг. Българката бе безапелационна през целия ден. С 5 победи в турнира тя напълно заслужено спечели олимпийското злато, което е първо за България от Пекин 2008 година.

Нашето момиче поведе с 2:1 и можеше да нанесе тежък психологически удар, но съдиите отказаха да отсъдят ипон в нейна полза.

Горанова остана стабилна психически и малко след това записа още две точки в своя полза чрез вадзари. 9 секунди преди края нанесе своя тежък удар – 5:1 и олимпийско злато!

Скъпа Ивет,

Екипът на “Господарите” ти пожелава още много поводи за сълзи от щастие в очите ти, нестихващ боен дух и мотивация да продължаваш упорито да сбъдваш мечтите си! България има нужда от поводи за гордост – а ти си много повече от такъв!

Нашата “Бяла лястовица” отиде при Ивет Горанова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции