<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Искат да върн...

Насилие между учители и директор в столично училище пред очите на децата

24 Януари 2023
0 394

Насилие между учители и директор в столично училище пред очите на децата. Грозният конфликт е заради подялба на общинска собственост. За това съобщава сайтът stolica.bg.

142 ОУ „Веселин Ханчев“ и 203 ПЕГ “Свети Методий” в столичния район “Красно село” не успяват да си поделят общинската собственост. Директорката на едното училище е била бита и гонена от учителки от другото училище, като децата са станали свидетели на абсурдната ситуация. За това разказа общинският съветник Грети Стефанова на заседание на комисията по образование и култура към Столичния общински съвет.

Стефанова поиска общинарите да вземат отношение по въпроса и да съдействат за разрешаването на конфликта между враждуващите страни, за да не стават децата свидетели на грозни сцени.

“Между 800 и 1000 деца гледат този цирк в центъра на София”, каза общинският съветник. Тя припомни, че трудното съвместно съжителство на двете училища е проблем, който остава нерешен от години.

Насилие между учители и директор в столично училище пред очите на децата
Снимка: iStock

Тийнейджърки се биха до софийски мол пред погледите на десетки връстници (видео)

За проблем между директорите на двете общински училища потвърди и Мария Минчева, директор на дирекция „Образование” в Столична община.

Тя обясни, че Дирекция “Образование” води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата. От Столична община са дадени указания, но между двете директорки има остър личен конфликт и не може да се постигне консенсус. Такива двойки училища, ползващи една и съща сграда, съществуват и в други райони на столицата. Но случаят в “Красно село” е единствен, подчерта Минчева.

Проведени са много срещи по темата. Неофициално кметът на района Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще подкрепи сливането на двете училища. При условие, че това предложение се приеме от СОС, следва училищата да се обединят. Ще бъде назначен и нов директор, каза още Минчева. Личното ѝ мнение е, че това не е най-доброто решение.

От комисията по образование и култура решиха да се запознаят по-подробно с казуса, за да намерят корените на конфликта и да вземат най-оптималното решение за учениците от двете училища.

Насилие между учители и директор в столично училище пред очите на децата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции