<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149281" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избрана е лок...

Настимир Ананиев: ГЕРБ искат да излязат сухи от водата (видео)

01 Ноември 2022
0 126

Депутатът от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев се появи в сутрешния блок на БНТ, за да коментира актуалните теми.

Съдебна реформа – действието зад кулисите

“Народните представители сме в парламента, за да ковем закони. За съдебна реформа ни трябва конституционно мнозинство, но засега нямаме такова”, заяви той. Депутатът се опасява, че обиколката на главния прокурор по партиите е, за да търси мнозинство, което “да му върне бухалките в лицето на спецсъда и спецпрокуратурата”.

Досега Иван Гешев е разговарял в парламента с четирите партии, подкрепили кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. Ананиев изрази притесненията си, но посочи, че не знае дали по този начин се оформя нова коалиция “Каскет”.

Той коментира и изказването на Радомир Чолаков от ГЕРБ, председател на правната комисия, че партията е готова да се захване със съдебната реформа. Ананиев определи това твърдение като “димка” и допълни, че връщането на хартиената бюлетина е част от дневния ред на въпросната комисия.

Съдебната реформа на Борисов е невъзможна, обяви Венецианската комисия

“Нали знаем какво е хартиената бюлетина? Хартиената бюлетина е служебно спечелени избори.”, каза той. “Това е важната точка, която трябва да мине, защото ГЕРБ нямат никакъв план, искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет, което пък ще бъде личен провал за Борисов. Все пак знаете, че г-н Борисов обича да бие дузпи на празна врата”.

Проблемът с удължаването на бюджета

Настимир Ананиев заяви, че от “Продължаваме промяната” отново ще поискат от служебното правителство да входира в парламента бюджет за 2023 г. Те имат това задължение по Закона за публичните финанси. Припомняме, че бе взето решение за удължаване на бюджет 2022 г. поради липсата на редовен кабинет. Той отбеляза, че не е нормално при толкова висока инфлация минималната работна заплата да е 710 лева. Формацията ще иска тя да бъде увеличена до поне 860 лева.

Асен Василев: Силно притеснително е решението на служебния кабинет за бюджета

“Отговорността за формирането на правителство е на тези, които свалиха кабинета “Петков”. Не се ли излъчи кабинет, това ще бъде личен провал за Бойко Борисов”, повтори депутатът.

Той изрази и надежда, че БСП може да се превърне в модерна левица.

Настимир Ананиев: ГЕРБ искат да излязат сухи от водата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции