<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП и "Възраж...

НАТО разгръща отбранителен план за Източна Европа

24 Февруари 2022
0 2179

НАТО разгръща отбранителен план за Източна Европа, предава bTV.

“Действията на Русия представляват сериозна заплаха за евроатлантическата сигурност и ще имат геостратегически последици. НАТО ще продължи да предприема всички необходими мерки, за да гарантира сигурността и отбраната на всички съюзници”, сочи официалната позиция на Алианса.

Путин обяви военна операция в Донбас (видео)

“Разгръщаме допълнителни отбранителни сухопътни, морски и въздушни сили в източната част на Алианса. Повишихме готовността на нашите сили, за да реагират на всякакви непредвидени действия”, допълват от НАТО.

НАТО разгръща отбранителен план за Източна Европа
Мариупол. AP Photo/Evgeniy Maloletka

“Руското нападение срещу Украйна е напълно неоправдано и непредизвикано, и го осъждаме възможно най-решително. Осъждаме и Беларус, че позволи това нападение”, се допълва в текста.

ЕС подготвя нови тежки санкции срещу Русия. Премиерът Петков заминава на извънреден съвет в Брюксел (видео)

“НАТО определя военните действия в Украйна като тежко нарушение на международното право, включително на Устава на ООН, което е в пълно противоречие с ангажиментите на Русия в Заключителния акт от Хелзинки, Парижката харта, Будапещенския меморандум и Основополагащия акт НАТО-Русия. Това представлява акт на агресия срещу независима мирна държава”, отбелязват оттам.

НАТО разгръща отбранителен план за Източна Европа
Йенс Столтенберг

НАТО разгръща отбранителен план за Източна Европа

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции