<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски филм за...

Навални: Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират на Запад

26 Декември 2021
1 1040

Навални: Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират на Запад, пише в.Сега.

Опозиционерът Алексей Навални, който се намира в затвора, написа в личния си блог, че Путин и олигархът Абрамович крадат от бюджета и инвестират парите на Запад. Поводът се две новини, свързани Абрамович – в средата на декември  стана ясно, че през 2021 г. той е станал гражданин на Португалия, възползвайки се от португалския закон, който предлага натурализация на наследниците на сефарадските евреи, изгонени от Иберийския полуостров по време средновековната инквизиция. Хиляди евреи от Израел са получили португалско гражданство, откакто е излязъл законът през 2015 година. Абрамович има и израелско освен руско гражданство. Наскоро стана известно и че си е купил самолет “Боинг 787”. 

Следва интерпретацията на Навални: 

“Телевизорът в нашата (затворническа) барака по цели дни се къса да се бори с НАТО. По всички програми говорят за заплахите от НАТО. Самият Путин реве, че НАТО е на прага ни и няма как да остъпим. 
Сякаш цяла Русия живее само с това и хората не се интересуват от други новини. 

А след това идва адвокатът ми и разказва новините от реалния живот. Близкият на Путин олигарх и един от неговите ковчезници – Роман Абрамович, оказва се, получил португалско гражданство. Страна- членка на НАТО. 

Намерил страна, в която може да плати официални и полуофициални подкупи, и да се озове на другата страна, така да се каже, на Путинската фронтова линия. Освен това Абрамович си направил и новогодишен подарък – купил си нов самолет. “Боинг” 787 за 350 милиона долара. Самолетът е произведен в главната натовска страна и парите са влезли в нейната икономика. Тук 10 суперджета руско производството струват толкова. 

Навални: Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират на Запад

Дъщерята на Навални прие наградата “Сахаров” от негово име

Богатството на Абрамович

Ако някой е забравил, основната част от богатството си Абрамович е получил така: през 1997 г. приватизира Сибнефт за 100 милиона долара. През 2005 г. заедно с Путин сключиха сделката на века: държавата (Газпром) изкупи обратно Сибнефт от Абрамович. Но вече за 13.1 милиарда долара. Гениално, нали? Просто отмъкнаха от джоба ни 13 милиарда долара. 

От тези пари се купуват футболни клубове, недвижима собственост и самолети. Тези пари текат и към Путин. В нашето разследване разказахме, че дворецът на Путин в Геленджик е построен с пари и на Абрамович. 

И ето. Ковчежникът на Путин лети на скъп самолет към натовска страна. Колко е важен.

И всички са доволни. 

Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират парите на Запад.

Западът се страхува Путин да не нападне Украйна, но дава гражданство на доверения му олигарх. 

Португалските чиновници разнасят куфарчета с пари. 

Икономиката на САЩ получи 350 милиона долара. 

Тв водещите възхваляват Путин заради борбата му с НАТО с пяна на устата. 

Идеалният кръговрат на лицемерието и корупцията. 

И единствено тъжният гражданин на Русия, платил всичко това, стои в магазина и смята – ще му стигнат ли парите да купи за Нова година бутилка водка и три мандаринки.”

Навални: Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират на Запад

Източник: в.Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции