<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142774" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин от А...

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна

31 Август 2022
0 94

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна.

Даяна Франсис Спенсър е родена на 1 юли 1961 г. в Сандрингам, графство Норфолк, Великобритания. Тя е най-малката дъщеря на Франсис и Джон Спенсър.

Среща се с принц Чарлз за пръв път на 16 ноември 1977 г. Тогава обаче той излиза с по-голямата ѝ сестра Сара. Три години по-късно двамата с Даяна прекарват уикенд заедно, в който започват техните отношения.

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна
Wikipedia

Годежът им е през 1981 г. и три седмици го пазят в тайна. А Даяна избира сама годежния си пръстен.

Двамата се венчават на 29 юни 1981 г., когато Даяна е едва на 20.

Церемонията е гледана от 750 млн. души по целия свят. А на лондонските улици, около катедралата “Свети Павел”, 600 000 души са излезли да видят младоженците.

Скандалното интервю на принцеса Даяна ще бъде излъчено по Netflix (видео и снимки)

Само година след сватбата се ражда Уилям, а през 1984 г. се ражда и Хари. Даяна им дава много по-голяма свобода, отколкото е позволено на кралските наследници.

През следващите години и двамата имат извънбрачни афери. А на 29 юни 1994 г. Чарлз признава, че е имал връзка с Камила Паркът-Боулс. Две години по-късно разводът им е финализиран.

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна
Wikipedia

Тогава Даяна губи титлата “нейно кралско височество” и вместо това е Даяна, прицеса на Уелс.

Тя е обичана по цял свят, наричат я “принцесата на народа”. Участва в множество благотворителност, помага на много сдружения.

22 малко известни факта за лейди Даяна 22 години след трагичната ѝ смърт (видео и снимки)

На 31 август 1997 г. принцесата е в Париж и заедно с нейния шофьор Анри Пол и Доди ал Файед, се опитват да избягат от папараците, когато катастрофират. Парамедиците идват и се опитват да ги спасят, но за съжаление те умират.

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна
Wikipedia

Целият свят скърби загубата на Даяна, принцесата на Уелс.

За инцидента има множество конспиративни теории и най-популярната е, че кралското семейство е инсценирало катастрофата. За живота на Даяна има много книги, филми и сериали.

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна

Източник и видео: Royal News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции