<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи протес...

Не, това не е ръка на труп, която мърда (“Шок! Ужас! Бомба!” 18+)

04 Април 2022
0 94028

Не, това не е ръка на труп, която мърда – това е изводът за видеото, което взриви социалните мрежи през последните дни. Анализират го репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт в рубриката “Шок! Ужас! Бомба!”.

Не, това не е ръка на труп, която мърда

Тези кадри от украинския град Буча шокираха света. Малко след тях в интернет се появи и видео, на което се виждат десетки трупове на цивилни. Сцена като от филм на ужасите.

Различни медии по света пуснаха част от това видео. То е заснето от украински военен. Вижте в материала какво казва Илья Новиков, който е публикувал видеото в социалните мрежи:

https://www.currenttime.tv/a/eto-pervaya-neanonimnaya-voyna-v-istorii-yurist-ilya-novikov-obyasnyaet-pochemu-te-kto-rasstrelival-lyudey-v-buche-obyazatelno-budut-naydeny/31783863.html?fbclid=IwAR2GosGVrHjk74BRdZCylqR1_XzXNNGzTj2mPnI0AXVPg-8kW6oBr0DsP44

В новините на Первий канал беше излъчено уж същото видео. Но с твърдение, че телата мърдат и кадрите са инсценировка. То се разпространи вирусно в социалните медии и в десетки хибридни проруски сайтове. Според тях това е мърдане на ръка, а това – човек, който става след като колоната отминава. 

Не, това не е ръка на труп, която мърда (“Шок! Ужас! Бомба!” 18+)

На разпространените в руската телевизия кадри скоростта е намалена, а контрастът – увеличен. Това, което руските медии представят като ръка, която се движи, всъщност е капка на стъклото на автомобила, от който са заснети кадрите. В оригиналният материал с по-високо качество се вижда как капката стои на стъклото и продължава да е там след като подминава тялото. Според руската телевизия, малко  след това виждаме в огледалото “надигащ се” човек, което “доказва”, че всичко е постановка! Всъщност това е чиста оптична илюзия от кривината в края на огледалото. Същата можем да видим и малко по-рано, когато кадърът минава през него. 

Нашият призив

Скъпи приятели, за съжаление това видео не е инсценировка! Никой от тези хора, живеещи до вчера мирно в Буча, няма да си премести ръката и няма да стане сам от земята! Заедно с откритите масови гробове, броят на убитите цивилни граждани вероятно ще е над сто. Това е касапница, която трябва да бъде разследвана като военно престъпление.

А това, че “журналисти” и “водещи”  разпространяват лъжи и манипулации, за да оправдаят военни престъпления, ги превръща в съучастници. Каквито и политически лупинги да се направят след като тази война приключи, историята ще я запомни точно каквато е – безмилостна, ненужна, касапска. Буча ще остане неин символ с поредния паметник на загинали мирни граждани, докато са отивали на пазар или на работа. Застрелвани, докато са минавали с колело, връзвани с ръце зад гърба, избити като животни и хвърляни в масови гробове.

Буча ще се превърне в символ на нерешителност от страна на Европа да защити това, което проповядва и петно върху цяла Русия, което гражданит еи ще носят цял живот, заради един загубил ума си диктатор.

За пореден път ви призоваваме да не споделяте всяка провокация, която срещате в мрежите, само защото съвпада с Вашето виждане за нещата. Ако не можете да проверите дали дадено видео е истинско, изпратете ни го – ще се постараем да проследим истината за него.

Не, това не е ръка на труп, която мърда

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции