<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какви са нови...

Неконтрoлируема епидемия сред учениците във Великобритания

22 Октомври 2021
0 5142

Към момента във Великобритания са паднали почти всички забрани, ситуацията обаче отново започва да се влошава, съобщава bTV.

Неконтрoлируема епидемия сред учениците във Великобритания

За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случая на Covid-19 и 223 починали – най-много от март насам.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че страната е изправена пред трудна зима. Според плана на правителството, ако сегашните мерките не са достатъчно ефективни, тогава ще бъде въведен “план Б”. Част от възможните бъдещи мерки са носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти.

От “Даунинг стрийт” посочиха, че нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията. В момента напълно ваксинирани са близо 68% от населението на страната.

Епидемията сред учениците

Въпреки че от 24 септември в училищата с мобилни екипи се ваксинират деца между 12 и 15-годишна възраст, професор Кристина Пейгъл, представител на един от водещите лондонски университет, заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия именно сред децата в класните стаи. Именно поради тази причина тя призова за въвеждането на прословутия „План Б” на правителството.

Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпазване, изтъквайки, че става все по-тревожно положението с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които не могат да получат здравна грижа навреме заради заболелите с коронавирус. Статистиката казва, че това са около 5 милиона души.

Неконтрoлируема епидемия сред учениците във Великобритания

На фона на тези данни министърът на здравеопазването твърди, че проблеми в системата няма, но ще се появят, ако случаите на заразявания дневно достигнат до 100 000 и призова за продължаване темпа на ваксинация, за да се избегнат усложнение на ситуацията, което би довело до работа от вкъщи и ваксинационни паспорти, за да се избегне пандемична криза през зимата.

Неконтрулируема епидемия сред учениците във Великобритания

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции