<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159695" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Apple намали др...

Netflix предлага до $385 000 заплата за стюардеса

18 Януари 2023
0 115

Netflix предлага до $385 000 заплата за стюардеса за един от своите частни самолети, съобщава BBC.

„Общият пазарен диапазон за тази роля обикновено е $60 000 – $385 000. Този диапазон се основава на общото обезщетение (срещу основната заплата). То е в съответствие с нашата философия за компенсация“, съобщи Netflix на уебсайта си.

Само за сравнение – средната заплата на стюардесите в САЩ е малко над 62 000 долара годишно, според Бюрото по трудова статистика на САЩ.

По информация на BBC, при опит за връзка с Netflix, техен говорител отговаря, че компанията “няма да коментира” подробности за това как изчислява заплатата на своите стюардеси.

Стрийминг гигантът казва, че търси кандидати с „независима преценка, дискретност и изключителни умения за обслужване на клиенти“. Те да могат да „работят с малко насоки и много самомотивация“.

Netflix предлага до $385 000 заплата за стюардеса

Заплатата на служителя ще се определя също и като се вземат предвид някои “компенсационни фактори”. Сред тях са техният произход, опит и умения. Ролята – базирана в Сан Хосе, Калифорния – изисква пътуване в и извън САЩ.

Задълженията ще включват проверка на аварийното оборудване в пилотската кабина, основната кабина и галерията преди излитане. Кандидатите също така ще трябва да могат да повдигат предмети с тегло до 13,6 кг, когато товарят самолетите.

Миналата година Netflix съкрати стотици работни места след като обяви първия си спад в броя на абонатите от повече от десетилетие насам.

Netflix изгуби близо 1 милион абонати през второто тримесечие на годината

В четвъртък компанията трябва да обяви печалбите си за последните три месеца на 2022 г., като Netflix заяви, че е привлякъл 2,4 милиона домакинства през трите месеца до края на септември, обръщайки спада в своята абонатна база.

Netflix предлага до $385 000 заплата за стюардеса

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции