<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112144" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гешев изнена...

Николай Събев уволни директора на “Пътнически превози” в БДЖ (аудио)

16 Декември 2021
0 2265

Николай Събев уволни директора на “Пътнически превози” в БДЖ.

Министърът на транспорта Николай Събев съобщи пред БНР, че директорът на “Пътнически превози” в БДЖ е освободен от поста, тъй като дружеството е в сериозни финансови затруднения. Назначен е временно изпълняващ длъжността до обявяването на конкурс. 

Николай Събев уволни директора на "Пътнически превози" в БДЖ
Снимка: БулФото

“Ръководител на предприятие с лоши финансови показатели не бива да ме чака да искам оставката му. Това предприятие трябва да започне да работи ефективно. Трябва да бъде освободено от излишните дейности. Трябва да се разработи добра стратегия за това как БДЖ да се развива, да е ефективно, да не дърпа излишни пари и българите да започнат да използват услугите с по-голяма честота. Можем да увеличим приходите на “Пътнически превози” не като повишаваме цените, а като увеличим количеството пътници”. 

Николай Събев уволни директора на "Пътнически превози" в БДЖ
Снимка: БулФото

“През следващата седмица ще обявя екипа си. В избора си на хора търся две качества – човекът да е годен да прави реформи и да има желание да прави реформи. Не ме интересува партийна принадлежност”, каза още министърът. 

Кирил Петков е новият премиер на България, вижте кои са министрите (видео)

По думите му предстои много работа, за да може транспортната система в България да стане високо ефективна. 

“Трябва да разглеждаме нещата комплексно – транспортната система не се състои само от автотранспорт или само жп транспорт. В комбинацията и развитието на индустриите ще имаме високотехнологична и модерна транспортна система”. 

Министерството на транспорта ще заложи на комуникационните техники спрямо обществеността. 

Николай Събев уволни директора на “Пътнически превози” в БДЖ

Източник: БНР

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции