<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110353" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бременна жен...

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

01 Декември 2021
2 2190

Делото срещу Кристиян Николов за пътния инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, ще продължи на 20 декември, предава NOVA. Причината – необходимо е време, за да се изяснят обстоятелства и факти по случая.

Това стана ясно на днешното съдебно заседание. Николов отказа да даде обяснения за случилото се, като каза, че ще се възползва от това си право на по-късен етап.

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

“Има още допълнителни въпроси, които са пропуски в досъдебното производство, които е могло да се изчистят. В началото е било заявено, че Кристиан е използвал определени вещества и трябва да се установи доколко те имат отношение към наркотичните вещества, намерени в организма му.

Това има отношение към крайния резултат на делото. Те са били заявени в досъдебното производство, но на тях не е било обърнато внимание, затова се налага да се допълва доказателственият материал в съда”, коментира пред медиите Константин Симеонов, единият от адвокатите на Николов.

По делото е известно, че при произшествието, освен че е шофирал с по-висока скорост от позволеното, Николов е бил под влияние на наркотици, сред които и веществото тетрахидроканабинол.

Версията на защитата

Според защитата той е използвал специална паста, поръчана от чужбина, в която се съдържа тази съставка.

Адвокат Симеонов обясни, че българска фирма е внесла от словенска такава. Идеята на фирмата била да поиска разрешение от БАБХ за дистрибутирането им на българския пазар. При получаване на пратката, двама представители на фирмата били задържани. Повдигнати са им и обвинения.

Свидетели на катастрофата: Кристиян Николов и приятелите му са търсили нещо в колата си след удара

Експертиза е показала, че в задържаните продукти имало завишено съдържание на веществото тетрахидроканабинол – над допустимите 0,2 процента. Вносът обаче не бил скришен и прокуратурата решила да прекрати производството, според адвоката.

Съдът одобри искането на защитниците на Николов да се провери дали Агенция “Митници” все още пази иззетите вещества по другото дело, въпреки че има задължение да ги унищожи.

Също така на следващото заседание ще бъде разпитан управителят на българската фирма. Съдът обаче отхвърли искането да се изиска справка от фирмата-производител за съдържанието на продуктите ѝ  дали то е било променяно.

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции