<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-добрите м...

Нови разкрития за тайна уговорка между Джокович и австралийската тенис асоциация

19 Януари 2022
0 4975

Сагата с участието на Новак Джокович на Australian Open продължава, макар той вече да се прибра на родна земя. Сега известен политик твърди, че има неспазена уговорка между сърбина и местната тенис асоциация, пише bTV.

Според Джон Локо, австралийската тенис асоциация е платила самолетен билет на сърбина от Дубай до Мелбърн. Целта е била той да пристигне на летището в удобен час, в който проверките на имиграционните власти са по-леки.

Сърбия посрещна Джокович като герой, той обаче остана безмълвен

Нови разкрития за тайна уговорка между Джокович и австралийската тенис асоциация

Зад този план стои директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли, който е издал и документа за медицинско изключение на тенисиста. Световният номер 1 обаче е пристигнал със съвсем различен полет.

В интервюто си пред “Сидни Хералд”, Джон Локо разкрива и че Джокович не е имал никаква представа какво пише в документите му, издали първоначалната му виза за влизане в Австралия. Те са били попълнени от служител на австралийската тенис асоциация.

След като Джокович пристига с друг самолет в Мелбърн на 6 януари, а властите го задържат за 8 часа преди да го изпратят в хотела за имигранти, тайната уговорка се сгромолясва. За да компенсира донякъде Джокович, местната тенис асоциация му е обещала да заплати съдебните му разходи. Те възлизат на над 300 000 евро.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции