Сигнализирай!

Арестуваният кмет на Божурище изтеглил 1 млн. лв. банков кредит (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.05.2019 г.
10
0

Кметът на Божурище Георги Димов, който бе арестуван вчера за имотна афера, е изтеглил кредит в размер на 1 милион лева, събщиха от Прокуратурата, цитирани от "Фокус"

 

 

ПОРЕДЕН МЕДИЕН АРЕСТ, ТОЗИ ПЪТ НА КМЕТА НА БОЖУРИЩЕ (ВИДЕО)

 

 

Годишната заплата на кмета възлиза на 25 хиляди лева.  Димов ще бъде обвинен за длъжностно престъпление, продавайки на занижени цени 4 имота на манипулиран търг.

 

 

""

 

ВИСШ МАГИСТРАТ СЕ СДОБИЛ С ОБЩИНСКА ЗЕМЯ НА БЕЗЦЕНИЦА В БОЖУРИЩЕ

 

 

Обявата на сайта на община Бужурище за продажбата на апетитните имоти била публикувана 1 час преди изтичането на крайния срок на процедурата. За един работен ден новите собственици на земите - три фирми и следователка получили имотите си.

 

 

""

 


Заедно с кмета са арестувани и негова заместничка, както и още един служител от общината. Те ще отговарят за документни престъпления. 

 

"И други длъжностни лица ще бъдат обвинени", казаха още от Прокуратурата. 

 


Зам.-шефът на Криминална полиция в СДВР Камен Ленков обяви, че белезници на тримата задържани са сложили полицаи, а не служители на КПКОНПИ, каквито правомощия нямат. Присъствието на антикорупционната комисия вчера в Божурище било заради искане на прокуратурата служителите да й окажат съдействие. 

 


Георги Димов ще бъде задържан за 72 часа, като освен постоянен арест, прокуратурата ще поиска и неговото отстраняване от длъжност. Отстраняване от длъжност ще се иска и за останалите двама задържани, като за заместник-кмета ще бъде определена парична гаранция.

 

 

За подобни престъпления законът предвижда наказание от 5 години затвор. 

 

 

Източник: Фокус

 

 

 

 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.