Сигнализирай!

Хиляди протестираха в Румъния, след като полицията не можа да спаси отвлечено момиче (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.07.2019 г.
13
0

Няколко хиляди протестиращи се събраха в Букурещ в събота вечер, след като началникът на полицията в Румъния бе уволнен зараду забавената реакция на полицията при убийството на 15-годишно момиче, пише Гардиън.

 

Тийнейджърката е направила три спешни повиквания, за да съобщи за собственото си отвличане и дала информация за местонахождението си. Протестиращите твърдят, че властите не са приели сериозно сигнала и накрая са реагирали твърде късно, за да спасят момичето, идентифицирано с името Александра.

 

На фона на призивите за оставка на правителството, демонстрантите поставиха цветя и свещи в импровизиран мемориал в пред сградата на вътрешното министерство.


65-годишен мъж е заподозрян и задържан за убийството, съобщи прокуратурата снощи, след като следователите, претърсващи дома и градината му, открили останки и бижута на момичето.

 

Заподозреният настоява, че е невинен и никога не е срещал тийнейджърката, но не е обяснил защо тя е използвала телефона му.

 

Вътрешният министър Николае Мога обяви късно в петък, че е уволнил шефа на полицията Йоан Буда, "защото са необходими драстични мерки" по случая.

 

Момичето е отвлечено в сряда, когато се опитвало да се прибере в Добрословени в южната част на Румъния. В четвъртък сутринта тя успяла да позвъни на номера за спешни повиквания 112 три пъти и дала указания на полицията за мястото, където се намира, след като е отвлечена с кола.

 

Момичето извикало: „Той идва, идва“, преди телефонното обаждане да бъде прекъснато, каза пред журналисти Буда преди уволнението.

 

Три сгради са претърсени от служителите на реда, преди най-накрая да намерят къщата, в която е била държана девойката, повече от 12 часа след телефонните обаждания. След това полицията е поискала заповед за претърсване, която не е необходима при спешни случаи, и е чакала до зори да влезе в къщата - 19 часа след последния разговор на Александра.

 

Източник: Гардиън

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.