Сигнализирай!

Урологията в "Александровска" тъне в мизерия и мръсотия (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.07.2021 г.
60
0

Наш зрител, пожелал анонимност, ни изпрати шокиращи снимки от Урологията в "Александровска", на които се вижда, че отделението тъне в мизерия и мръсотия. Кадрите са особено притеснителни заради епидемията от COVID-19, която изисква дори по-строги хигиенни мерки.

Урологията в "Александровска" тъне в мизерия и мръсотия

"На 14 юли 2021 г. ми се наложи да си правя изследване в "Александровска", а по-точно в урологията, която се намира в мазето. Но бях неприятно изненадан от хигиената и условията в тази клиника. Все пак е 2021 и "корона" дебне отвсякъде", пише обърналият се към нас и прилага снимките, които виждате във видеото по-горе.

Урологията в "Александровска" тъне в мизерия и мръсотия

Мизерия и такса "стол" от 6 лв. в пловдивска болница (снимки)

Проверката от Министерство на здравеопазването

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров назначи проверка на УМБАЛ "Александровска". При нея са установени редица нарушения на директорите, управлявали лечебното заведение - сред тях и бившия здравен министър проф. Костадин Ангелов, който е бил директор между 2013 и 2020 година. 67,9 милиона лева е натрупаната загуба на болницата към 2020.

При проверката е установено грубо нарушаване на правилата за работа на Съвета на директорите. Не са изпращани покани до членовете на Съвета на директорите за провеждане на заседания, с което председателят на Съвета на директорите е допуснал да не бъде спазен редът за свикване на заседания на Съвета на директорите, разписан в чл. 18, ал. 2 от „Правила за работата на Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска” ЕАД“. Общата сума на разходите, за които са взети решения, без да е спазен редът за работа на Съвета на директорите, възлиза на 23,3 млн. лв. без вкл. ДДС.

Проверките продължават, а за нанесените щети от Министерството на здравеопазването са уведомили съответните компетентни органи.

Урологията в "Александровска" тъне в мизерия и мръсотия

Призивът на "Господарите"

Наясно сме, че болниците са "търговски дружества". Наясно сме, че бюджетите са ограничени. Но е недопустимо в XXI век условията в която и да е болница да са такива. Поддържането на хигиена не би трябвало да подлежи на въпрос и коментар в болнично заведение. Що се отнася до олющените стени и захабени общи площи, те също могат да доведат до усложнения за пациентите.

Обръщаме се към ръководството на УМБАЛ "Александровска" и към Министерството на здравеопазването: Вярваме, че можете да направите необходимото, за да осигурите на пациентите нормални условия за лечение! И очакваме това да се случи съвсем скоро.

Дотогава очакваме сигнали за всякакви злоупотреби и измами на gospodari.com, на Фейсбук страницата ни и на телефон *3333.

Урологията в "Александровска" тъне в мизерия и мръсотия

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.