Сигнализирай!

Здравното министерство обвини Балтов: Не може болница като „Пирогов" да се управлява еднолично (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.07.2021 г.
10
0

"Съветът на директорите на „Пирогов“ твърди, че лечебното заведението е управлявано непрозрачно." Това каза на брифинг пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

На въпрос какво е наложило отстраняването на проф. Асен Балтов, той коментира: „Конкретният повод е проверката на НЗОК, която имаше един междинен доклад, който получихме преди около 3-4 седмици. Излезе и окончателният доклад, който потвърждава междинния“.

Медици от “Пирогов” блокираха столичен булевард в протест срещу уволнението на Асен Балтов (видео)

„Смятаме, че това, което касае обществените болници и средства трябва да се оповестява. Не може да се прикриват факти. Има и други данни, включително и от действащия Съвет на директорите. Те твърдят че „Пирогов“ се управлява непрозрачно, проф. Балтов крие от Съвета множество материали, които са му поискали. Вероятно ще излязат и други факти. Практиката показва, че когато по определени критерии се смени едно ръководство, след това излизат много фрапиращи факти. Има един междинен одит в „Лозенец“, той ще излезе след няколко дни“, каза още зам.-министър Петров.

И добави: „Не мога да приема един директор да олицетворява това като атака срещу болницата, лекари. Това, което е правил управителят и ръководството на болницата, няма общо с дейността на лекарите, за която благодарим.

Проф. Асен Балтов: Разбрах за уволнението си от медиите (видео)

„Възможно е директори на отделения и клиники да са знаели за фиктивни пациенти. Проверката показва, че това се касае за две клинични пътеки – бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания. Множеството такива случаи говорят за неупражнен контрол от страна на изпълнителния директор“, поясни Димитър Петров.

„Най-вероятно ще излязат и други факти, които не могат да се констатират докато е изпълнителен директор. Не може да се управлява еднолично такава голяма болница, която е държавна“, заяви той.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.