Сигнализирай!

Тежкоатлет от Уганда изчезна безследно от Олимпийските игри, оставяйки бележка

Gospodari.com
Gospodari.com
20.07.2021 г.
11
0

Състезател по вдигане на тежести от отбора на Уганда на олимпийските игри в Токио изчезна безследно, оставяйки бележка, пише CNN.

Юлиус Секитолеко не успял да се класира за игрите в японската столица и трябвало да отлети за родината си днес, 20 юли. 20-годишният тежкоатлет обаче пропуснал полета, като уведомил организаторите за решението си да остане в страната с обяснението, че животът му в африканската родина бил твърде тежък.

В писмото си Секитолеко помолил всички негови вещи да бъдат изпратени обратно на съпругата му.

За последно африканският тежкоатлет бил забелязан на влакова гара близо до хотела на отбора му на 16 юли. Според властите, той си купил билет за влака-стрела за Нагоя, на 200 километра от Токио.

Първоначално липсата му била забелязана миналия петък, когато Секитолеко пропуснал рутинния си Covid тест. Полицията предприела издирването му, но без успех.

Председателят на федерацията по вдигане на тежести на африканската държава заявил пред властите, че за последно е чул Секитолеко на 13 юли. По думите му, "безследното изчезване на атлети от Олимпийските игри говори зле" за организацията в страната.

"Моля се властите да успеят да открият това момче", заяви Салим Мусоке и допълни, че след връщането му обратно в Уганда, спортистът ще бъде отписан от федерацията.

Източник: CNN

Снимки: Instagram

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.