Сигнализирай!

Работещите в Колумбия ще получават два дни отпуск при смърт на домашен любимец

Gospodari.com
Gospodari.com
23.09.2021 г.
5
0

Работещите в Колумбия ще получават два дни отпуск при смърт на своя домашен любимец. Това е разписано в предложение за нов закон на властите в страната, пише LadBible.

Идеята има за цел да признае „сантименталната връзка“ между хората и техните домашни любимци. Посочва се още, че смъртта на животните може да има „значително емоционално въздействие“ върху служителите.

Идеята

Инициативата се ръководи от Алехандро Карлос Чакон, член на Колумбийската либерална партия. Той представи законопроект, който би принудил работодателите да дават два дни платен отпуск, ако член на персонала страда поради смъртта на домашен любимец.

„Някои хора нямат деца, но имат домашен любимец, с който развиват дълбока връзка“, коментира политикът.

Работещите в Колумбия ще получават два дни отпуск при смърт на домашен любимец

Той добави, че законовата промяна ще помогне на служителите да „преодолеят мъката и болката си от загубата на тези любими животни, без да бъдат заети с работата си“ и че законопроектът ще бъде приложим за по-голямата част от семействата в Колумбия, където 6 от 10 домакинства притежават домашен любимец.

PETA станаха за смях, след като обявиха, че „любимец” било обиден термин за домашните животни

Документът вече е внесен пред генералния секретар на Камарата на представителите и се очаква да бъде обсъден съвсем скоро. По-конкретно, законопроектът сега трябва да премине през общо четири дебата между Сената и Камарата на представителите, за да се превърне в действащ закон в Колумбия.

„Работникът трябва да информира работодателя за притежанието на животно още при постъпването на работа или не по-късно от два дни след придобиването или осиновяването на домашния любимец", се посочва в него. Така се гарантира, че служителите не биха излъгали своите шефове и че правата на работодателите също са защитени от държвата в това отношение.

Платеният отпуск обаче няма да важи за диви и екзотични животни, отблязват още авторите на законопроекта.

Работещите в Колумбия ще получават два дни отпуск при смърт на домашен любимец

Източник: LadBible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.