Сигнализирай!

Кърмата на ваксинирани майки съдържа антитела, сочи ново проучване

Gospodari.com
Gospodari.com
24.09.2021 г.
26
0

Кърмата на ваксинирани майки съдържа антитела, сочи ново проучване. To e цитирано от The Independent.

Изследователите са от Флорида, САЩ. Те заявиха, че техните открития биха могли да повлияят положително върху степента на ваксинация при бременни и кърмещи жени.

Бебе на 55 дни е с Covid-19 в болница в Стара Загора

Старши авторът на изследването д-р Джоузеф Ларкин посочва, че тъй като бебетата се раждат без напълно развита имунна система и са твърде малки, за да бъдат ваксинирани, те са по-уязвими към болести. Но той казва, че кърмата може да помогне за укрепване на имунитета срещу инфекции.

„Млякото е динамично вещество“, посочва той. „Така че, с други думи, това, на което бебето и майката са изложени в околната среда, води до промени в кърмата".

Кърмата на ваксинирани майки съдържа антитела, сочи ново проучване

Повече за изследването

Проучването е анализирало кърмата на 21 майки, които са работили в областта на здравеопазването. Те са били имунизирани с препаратите на Pfizer и Moderna.

Учените са установили, че в кърмата е имало 100-кратно увеличение на имуноглобулиновите антитела, които играят решаваща роля в имунната функция и борбата с инфекцията.

Проучването е установило още, че участниците в проучването, които са получили две дози от ваксината Pfizer, са имали повече антитела в кърмата си в сравнение с тези, които са избрали ваксината на Moderna. Експертите обаче отбелязват, че ще са необходими по-задълбочени проучвания, за да се потвърдят тези открития.

Кърмата на ваксинирани майки съдържа антитела, сочи ново проучване

Източник: The Independent

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.