Сигнализирай!

Радев: Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира за президент (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.09.2021 г.
11
0

Радев: Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира за президент.

Президентът Румен Радев отправи предизвикателство към екс-премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов с думите:

"Време е господин Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент."

Тези думи държавният глава отправи към Борисов по време на тържествено откриване на академичната година в Минно-геоложкия университет (МГУ).

Радев: Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира за президент

"Така мисля, че е редно. След всички изговорени приказки и предизвикателства мисля, че това е логичният изход", допълни още държавният глава. "Вижте само с какви аргументи излизат - да не се стреляло по тях", възмути се той.

Радев коментира и поскъпването на електрическата енергия, като посочи, че това е наследство от ГЕРБ. "Поздравявам служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса в енергетиката, наследен от предишните управляващи. Започна да обезврежда заложените от тях мини. Има още много работа, така че да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в нашата енергийна система", добави президентът.

"Първите резултати вече са налице. Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа. Това е заслуга на служебното правителство за неговите бързи и отговорни действия", допълни той.

В отговор на упреците за полицейски репресии спрямо актива на ДПС по време на предишната изборна кампания, както и на критиките на ГЕРБ по адрес на вътрешния министър Бойко Рашков, президентът коментира, че не се меси "в работата на нито един министър".

Той допълни, че очаква МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори.

"Грозното явление "купен вот" няма място в демократична държава", каза още президентът и изрази удивление, че някои политически сили го бранят. "Иие странно, че някои партии упорито се идентифицират с него", допълни президентът.

"Разчитам на подкрепата на всички българи, които искат промяна", заяви още Радев. 

Президентът разкри още, че в началото на септември е провел работна среща с президента на МВФ Кристалина Георгиева по нейно настояване. "Сподели какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви биха могли да бъдат евентуално последствията за България", обясни държавният глава по адрес на шефката на МВФ, която бе обвинена в лобиране за Китай, а сп. "Икономист" поиска оставката й.

Радев: Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира за президент

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.