Сигнализирай!

Петър Илиев не приема становището на СУ за установено плагиатство

Gospodari.com
Gospodari.com
28.09.2021 г.
36
0

Адвокат Петър Илиев отхвърли становището на етичната комисия към Софийския университет "Св. Климент Охридски", в което се казва, че има данни за плагиатство. Той реагира с няколко поста в "Туитър" и с коментар пред bTV.

Петър Илиев

Илиев, за когото комисията съобщи, че е взаимствал над 90 страници, твърди, че трудът му няма нищо общо с този на доц. д-р Наталия Киселова.

В постовете си той дори оспори компетентността на комисията по казуса. По думите му неин член е бил сред учредителите на "Да, България", като има данни за политически пристрастия.

Петър Илиев е плагиатствал, установи проверката на СУ

Пред националата телевизия той заяв "тя не е органът, който има право да се произнася със становище по казуса. Твърдя, че моят труд няма нищо общо с труда на Наталия Киселова. Слуховете за моето уволнение са силно преувеличени".

10 - преподаватели от различни факултети, студент и представител на администрацията са част от етичната комисия. Председател е доц. д-р Валентина Кънева, а заместник- доц. д-р Боряна Мусева. Мусева е сред учредителите на "Да, България". Тя обаче няма активна роля в политическия живот на партията. Досега тя не е коментирала случая.

Петър Илиев не за пръв път намеква за политически привкус на проверката. Подобна реакция видяхме и от Тошко Йорданов, който преди време публикува скрийншотове на профили на хора, за които твърдеше, че са сигналоподатели. От качените снимки се виждаше, че част от тях са привърженици на "Демократична България", защото са поставили към профилната си снимка номера на бюлетината на обединението на последните избори.

Според правилата на Софийския университет, ако някой преподавател е уличен в плагиатство, това е основание за дисциплинарното му уволнение.

Петър Илиев отхвърли становището на СУ за установено плагиатство

Източник: Дневник


Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.