Сигнализирай!

Ким Чен Ун възстановява съобщенията между Северна и Южна Корея

Gospodari.com
Gospodari.com
30.09.2021 г.
19
0

Ким Чен Ун възстановява съобщенията с Южна Корея. Лидерът на Северна Корея обяви, че това ще се случи в началото на октомври, пише Клуб Z.

В реч пред Върховното народно събрание Ким заяви също така, че предложението на САЩ за преговори без предварителни условия не е нищо друго, освен начин за замаскиране на враждебното отношение на Вашингтон към Пхенян.

ООН: Северна Корея продължава да провежда ядрени опити

„Другарят Ким Чен Ун изрази намерение да възстанови комуникационните линии... като част от усилията за отговаряне на очакванията на целия народ, на надеждите за подобряване на сегашните обтегнати отношения между двете Кореи възможно най-скоро и за установяване на стабилен мир на Корейския полуостров“, съобщи севернокорейската агенция КЦТА.

Ким Чен Ун възстановява съобщенията с Южна Корея

Междукорейските отношения са в задънена улица от срещата на върха между САЩ и Северна Корея в началото на 2019 година. Връзките охладняха още повече, след като Северна Корея взриви междукорейския офис за връзка в граничния град Кесон и прекъсна всички трансгранични комуникационни линии. Toва беше в знак на протест срещу пропагандните листовки, които Югът изпращаше.

Линиите бяха възстановени за кратко в края на юли, но Пхенян скоро след това спря да отговаря на редовните обаждания на Сеул. Този път причината бяха съвместните военни учения между Южна Корея и САЩ. Тях Северът смята за репетиция за военно нашествие.

Ким Чен Ун възстановява съобщенията с Южна Корея

Сестрата на вожда получи висок пост 

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, която е и негова съветничка, беше назначена на пост в най-висшия орган на изпълнителната власт в Северна Корея.

Ким Йо Чен стана член на комисията по държавни въпроси, създадена през 2016 г. Назначението дойде в рамките на серия от кадрови промени, одобрени от парламента на Северна Корея. Най-малко девет членове на комисията пък бяха отстранени от постовете си в нея. Сред тях и един от нейните заместник-председатели - Пак Пон Чжу, както и дипломатката Чхое Сон Хуи. Тя беше една от малкото жени, заемащи висши постове в севернокорейската йерархия.

Ким Йо Чен е възприемана като близка до брат си, с когото са учили в Швейцария. По време на срещите на върха на Ким Чен Ун с Доналд Тръмп и с южнокорейския президент Мун Дже Ин Ким Йо Чен също присъстваше.

Малката сестра на Ким Чен Ун – бъдещият държавен глава?

Според някои наблюдатели тя може да бъде приемник на брат си след време.

34-годишната Ким Йо Чен се открои в последно време с настъпателните си изявления срещу Вашингтон и Сеул.

Ким Чен Ун възстановява съобщенията с Южна Корея

Източник: Клуб Z

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.