Сигнализирай!

Петър Илиев напуска Софийския университет

Gospodari.com
Gospodari.com
02.10.2021 г.
18
0

Петър Илиев напуска Софийския университет

Юридическият експерт на “Има такъв народ” Петър Илиев е напуснал поста си в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Това съобщи Свободна Европа, а с публикация в социалната мрежа “Туитър” Илиев потвърди информацията.

Петър Илиев
Петър Илиев

Той е освободил мястото си на главен асистент в катедра“Конституционно право” в юридическия факултет.

Това се случва дни след като Етичната комисия на Софийския университет заключи, че Петър Илиев е плагиатствал в своя книга. След заключенията на Етичната комисия, ректорът на учебното заведение е започнал процедура по уволнението на Илиев.

Първончално Илиев каза, че не е плагиатствал и оспори компетентността на Етичната комисия.

Срамният случай с плагиатството на Петър Илиев и въпросите, които повдига

След изборите през юли Петър Илиев беше номиниран за кандидат за вътрешен министър във втория кабинет предложен от партия “Има такъв народ” . Той беше предложен за правосъден министър в първия проектокабинет, който също беше оттеглен.

Малко след номинацията му в публичното пространство се появи информацията за възможното му плагиатство от труда на колегата му Киселова.

В началото на август от а разследване на специализираната група във Фейсбук „Правна лудост“, поддържана от кадри на Юридическия факултет към СУ, уличи Илиев в плагиатство на 40 страници. Това, заедно със сигнали на преподаватели доведе до проверката на Етичната комисия на висшето училище.

Петър Илиев напуска Софийския университет

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.