Сигнализирай!

Нов сезонен вирус тревожи лекарите във Великобритания (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2021 г.
15
0

Нов сезонен вирус тревожи лекарите във Великобритания. Това предава bTV.

67% от населението на страната е напълно ваксинирано. Но все по-често специалисти предупреждават, че навлизайки в сезона на обичайните зимни настинки, ще се сблъскваме с вирусите, от които боледувахме преди пандемията.

Ново антивирусно хапче срещу Covid-19 намалява наполовина хоспитализациите и смъртните случаи, според производителя

Представител на местните здравни власти съобщи, че статистиката показва заболеваемост, каквато би имало през нормална зима от преди Covid-19. И основната причина за това е облекчаването на ограниченията, наложени заради коронавируса.

Нов сезонен вирус тревожи лекарите във Великобритания
Наблюденията на лекарите

Д-р Валентина Михайлова е пулмолог. Тя работи на Острова от много години и сподели опита и симптомите, които наблюдава в новата ситуация. Объркване създава симптоматиката, която е почти идентична и протича тежко като Covid-19, но тестовете са отрицателни.

„Преплитане на инфекциите - това го виждам всеки ден с различни пациенти, които са в много тежко състояние. А всъщност Covid тестът е негативен. Основно са с главоболие, с много високо налягане в главата с намаляване на слуха и с повръщане, но най-вече с дисфагия. Това е трудно хранене, казано на по-обикновен език, когато храната засяда и пациентът има чувството, че нещо е заседнало в гърлото“, обясни д-р Михайлова.

Специалистите обясняват засилването на познатите вирусни инфекции с това, че близо 18-месечните ограничения срещу Covid-19 организираха и разпространението на познатите грипни вируси.

„Аз мисля, че не трябва да се притесняват, само да продължават с мерките, които са добре известни. С миене на ръцете, с изолация от такива болни, с посещение при съответния лекар, когато имат симптоматика. Не трябва да има в никакъв случай паника“, каза още д-р Михайлова.

Нов сезонен вирус тревожи лекарите във Великобритания

Тя обясни и че противогрипните ваксини срещу познатите вируси от преди пандемията са препоръчителни.

„Смятам, че трябва да се ваксинират, защото преди коронавируса имах случаи на хора с много тежки усложнения, с двустранни пневмонии, даже и летални случаи. Аз вярвам във ваксините“, добави пулмологът.

Д-р Валентина Михайлова посъветва да не се изпада в паника. И да се действа информирано и следвайки съветите на медицинските специалисти.

Нов сезонен вирус тревожи лекарите във Великобритания

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.