Сигнализирай!

Зукърбърг бе взет на подбив заради нескопосано извинение след 7-часовия срив на Facebook

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2021 г.
13
0

Нескопосаното извинение на основателя на Facebook Марк Зукърбърг заради 7-часовия срив на социалните мрежи се прие с подигравки от потребителите.

"Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger вече отново са онлайн сега. Съжалявам за прекъсването днес. Зная колко разчитате на нашите услуги, за да бъдете в контакт с любимите ви същества", написа преди 11 часа той. Извинението му обаче се прие повече като сухо и дори арогантно, отколкото като действителна загриженост.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10113957526871061

"Моля ви не се правете на по-важен, отколкот сте в действителност", написа потребител на име Stephanie Santoro. "Осъзнайте се най-после. Губейки връзка във Facebook за няколко часа, мнозина от нас не губят нищо. Докато вие губите известна сума пари в акции", допълни тя.

Monica Izumi пък написа: "Бизнесът ми сериозно пострада днес, Марк!"

37-годишният Зукърбърг посрещна загуби от 7 милиарда долара заради техническият колапс, който се стовари върху управляваните от него социални мрежи в резултат на вътрешен технически проблем, а не на хакерска атака.

Светът реагира с ударна доза смях на срива на Facebook (видео и галерия)

Причините за срива

Като причина за срива от Facebook посочват дефектна актуализация, изпратена до основните им сървъри, която е прекъснала връзката им с интернет. Това обаче е било само началото на проблема, тъй като цялата поддръжка на системите - от структурите за дигитално инженерство до key-fob заключващите системи са са се оказали изхвърлени офлайн.

Инженерите на компанията е трябвало да рестартират сървърите ръчно, но само за да установят, че те са недостъпни. Едва след 6-часова борба с инфраструктурите те са успели да отстранят повредата.

Реакции в мрежата

Все пак голяма част от последователите му в мрежата изразиха загриженост към екипа и посочиха, че ситуацията отваря очите на хората за действителността. В голяма часто от над 400 000-те коментара под публикацията четем, че ситуацията е напомнила колко много време прекарваме в социалните мрежи.

"Напът бях да си изтрия профилите и в трите мрежи. Животът преди тези услуги бе доста по-прост", четем в един от коментарите.

Facebook, Instagram и WhatsApp се сринаха едновременно в цял свят

Защо Facebook се срина?

Според служител на компанията проблем при отстраняването на повредата се е оказало и обстоятелството, че значителна част от хората в компанията продължават да работят от къщи в условията на Covid-19.

През това време акциите на Facebook паднаха с 5 %, докато милиони потребители преминаха към алтернативни мрежи като Reddit и Twitter.

Източник: DailyMail

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.