Сигнализирай!

Facebook обяви причината за срива (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2021 г.
13
0

Facebook обяви причината за срива, предаде NOVA.

Вече е ясна причината за глобалния срив на Facebook, Instagram, Messenger и WhatsApp в понеделник вечерта. Той е бил предизвикан от промени в конфигурацията на рутери. Не е имало злонамерена атака, уверяват от технологичния гигант.

Зукърбърг бе взет на подбив заради нескопосано извинение след 7-часовия срив на Facebook

И добавиха, че направените промени са нарушили мрежовия трафик между центровете за данни.

В публикация в блога на Facebook вицепрезидентът на Facebook по инженерство Сантош Джанардхан обясни, че инженерите на компанията са издали команда, която неволно е изключила центровете за данни от останалия свят.

Facebook обяви причината за срива

Джанардхан признава, че инструментите, които обикновено инженерите биха използвали, за да разследват и поправят такива прекъсвания са спрели да работят. Toва е направило задачата им още по-трудна. Компанията заяви, че е изпратила екип инженери до местоположението на своите центрове за данни, за да се опита да отстрани грешките и да рестартира системите.

Това обаче е отнело допълнително време, за да накарат инженерите сървъри да работят поради високата физическа и системна сигурност, която им е заложена. Сантош Джанардхан добави, че инструментът за одит на програмата е дал грешка и не успял да спре командата, която е причинила прекъсването.

„Всеки провал като този е възможност да се научим и да се подобрим“, пише още Джанардхан. "Оттук нататък нашата работа е да ... гарантираме, че подобни събития се случват възможно най-рядко."

Сривът в системата продължи около шест часа в понеделник, което бе безпрецедентно прекъсване на достъпа до трите платформи. Засегнати бяха страни от целия свят, сред които и България.

Facebook обяви причината за срива

Източник и видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.