Сигнализирай!

Три партии искат оставката на министър Кацаров

Gospodari.com
Gospodari.com
20.10.2021 г.
18
0

БСП, ВМРО и "Възраждане" искат оставката на Кацаров

БСП, ВМРО и Възраждане приеха официално позиции срещу новите противоепидемични мерки, наложени от здравния министър Стойчо Кацаров. Трите партии дори го призоваха да подаде оставка, съобщава Клуб Z.

Същевременно в социалните мрежи избухна масово негодувание срещу Кацаров.

"Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка", заявиха от Изпълнителното бюро на БСП.

Според социалистите ваксинирането е доброволен акт и не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите.

От ВМРО заеха сходна позиция:

"Категорично се обявяваме против безпринципното налагане на мерки от страна на служебното правителство. Това е социален геноцид! Оставка на Кацаров!".

Днес от 12 ч пред Министерството на здравеопазването ще се проведе протест организиран от партия “Възраждане”. 

Пуснаха заповедта за новите здравни мерки срещу Covid-19 (документ)

"Призоваваме в него да се включат всички граждани, които не желаят в страната ни да бъде въвеждан така нареченият  "Зелен сертификат". Очакваме здравният министър Стойчо Кацаров да слезе да разговаря с гражданите, да отговори на въпросите ни.

Призоваваме Румен Радев да излезе пред нас, за да ни обясни защо правителството назначено от него продължава политиката на правителството на ГЕРБ и ВМРО - БНД, а по въвеждането на дискриминационни мерки, дори я надминава", съобщиха от партията на Костадин Костадинов.

В социалните мрежи кипи също революционен дух и се цитират текстове от Конституцията и от европейски регламенти, че МЗ няма право да ограничаава правото на придвижване.

Всъщност, заповедта на здравния министър ограничава достъпа до определени обекти заради епидемията, а зеленият сертификат улеснява придвижването за неговите притежатели и това вече бе практика в редица европейски държави. 

БСП, ВМРО и "Възраждане" искат оставката на Кацаров

Източник: Клуб Z

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.