Сигнализирай!

СРЗИ: Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 до 1000 лева

Gospodari.com
Gospodari.com
26.10.2021 г.
22
0

Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 до 1000 лева, обяви СРЗИ, цитирана от bTV. За юридическо лице, когато в обекта не е направена необходимата организация, санкцията ще бъде от 1000 лева нагоре. Това съобщи д-р Инна Балабанова - директор “Обществено здраве” в Столичната РЗИ.

“Ако влезете без или с невалиден сертификат в даден обект, глобата е от 300 до 1000 лева. Искам да предупредя вашите слушатели, че няма да бъдат 300 лева. Ще засилим глобите, защото положението е наистина много сериозно. Глобите ще тръгнат от 500 лева нагоре за физическо лице. За юридическо лице, когато не е направена организация, от 500 до 2000 лв. Тук ще засилим от 1000 нагоре”, поясни тя.

СРЗИ: Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 до 1000 лева

Прокуратурата повдигна обвинение на лекаря, хванат от “Господарите” да издава фалшив сертификат за ваксина срещу Covid-19 (видео)

За проверките

Доктор Балабанова подчерта, че само за ден са направени над 45 проверки. “Започнахме безкомпромисни проверки по всички рискови обекти. До момента са съставени 4 акта и 3 покани за управителите на фирмите да се явят в СРЗИ за съставяне на актове за административно нарушение”, допълни тя. 

25 души извършват контрола на територията, за която отговаря СРЗИ. “Тези хора не се занимават само с противоепидемичен контрол, ние се занимаваме и с епидемичните проучвания, карантиниране, контрол на летището. Просто сме на предела на силите и призовавам, ако има доброволци, с радост ще ги приемем да ни помагат”, призова д-р Балабанова.

По думите на Свилена Димитрова, която е председател на Българска болнична асоциация, през ноември може да се стигне до 8000 хоспитализирани и респираторите да се окажат недостатъчни.

“Ние вече достигаме до критичните 7000 хоспитализации, а доц. Ангел Кунчев беше казал, че 8000 са крайно много за нашата здравна система. За съжаление тази перспектива я виждаме в много близък план. Не можем да кажем към кой ден те наистина ще са недостатъчни, но считайте че вече са недостатъчни”, алармира тя.

СРЗИ: Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 до 1000 лева

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.