Сигнализирай!

ООН: "Много сме далеч" от климатичните цели, нужно е преосмисляне на целия начин на живот

Gospodari.com
Gospodari.com
26.10.2021 г.
23
0

ООН обяви: "Много сме далеч" от климатичните цели, нужно е преосмисляне на целия начин на живот, пише Дневник.

Концентрацията на парникови газове достигна нов рекорд тази година и светът е "много далеч" от усилията да овладее нарастващите температури.

Това съобщи ООН дни преди климатичната среща в Глазгоу (COP26), започваща в неделя, предаде "Ройтерс".

Заключенията са от доклад на Световната метеорологична организация, която е част от ООН. Те сочат, че нивата на въглероден диоксид са се повишили до 413.2 части на милион през 2020 г. Това е над средната стойност от последното десетилетие въпреки временния спад на емисиите около първите месеци на пандемията и затварянето на икономиките.

ООН: "Много сме далеч" от климатичните цели, нужно е преосмисляне на целия начин на живот

ООН: COVID ограниченията подобряват качеството на въздуха

Позицията на Петери Таалас

Според генералния секретар на организацията Петери Таалас при сегашната скорост, с която се увеличават емисиите ще доведе до увеличаване на температурит "далеч отвъд" Парижкото споразумение за климата. Документът, подписан от повечето държави по света и договорен през 2015 г., включва ангажимент увеличаването на средната температура да е 1.5 градуса по Целзий над доиндустриалните нива или - в най-лошия случай - доста под 2 градуса.

"Далеч сме от целта," заяви Таалас. "Трябва да преосислим индустриалните, енергийните и транспортните си системи и целия си начин на живот," цитира го "Ройтерс".

"Тази среща ще е много, много трудна," заяви британският премиер Борис Джонсън по време на пресконференция след събитие с деца. "Много съм притеснен, защото нещата може да се объркат и да не получим съгласието, от което се нуждаем" по време на климатичната среща, продължи той. "Много, много трудно е, но мисля, че може да стане."

ООН: "Много сме далеч" от климатичните цели, нужно е преосмисляне на целия начин на живот

Източник: Дневник

"Тази среща ще е много, много трудна," заяви британският премиер Борис Джонсън по време на пресконференция след събитие с деца. "Много, много трудно е, но мисля, че може да стане."

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.