Сигнализирай!

11-годишно момиче яде само панирани пилешки хапки от 18-месечна възраст (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.11.2021 г.
50
0

11-годишно момиче яде само панирани пилешки хапки от 18-месечна възраст.

След хипнотерапия, тя вече преминала на растително суровоядство, пише DailyMail.

Родители принуждават 3-годишната си дъщеря да се тъпче с храна в онлайн-видеа за пари (видео)

Джесика Томсън, на 11 години, от Суиндън, Уилтшър, Англия, отказала да се храни с друго, когато станала на година и половина и оттогава нейната майка не могла да разбере какво е предизвикало тази тревожност в детето ѝ.

След консултация с лекари, момиченцето е диагностицирано с рестриктивно разстройство към приемането на храни. Хората, които имат този здравословен проблем, развиват фобия към материята на дадени храни, аромата им и отказват дори да ги опитат.

Сега обаче, само след няколкоседмични посещения при хипнотерапевт, Джесика отново може да се наслади на вкуса на изцяло суровоядното меню от плодове и зеленчуци.

11-годишно момиче яде само панирани пилешки хапки от 18-месечна възраст

"Тя си ядеше бебшките храни без никакъв проблем и изпробваше нови и нови неща. После внезапно спря и отказваше всичко друго, освен пилешките хапки", разказва Джулия.

"Искаше по три-четири на едно хранене заедно с пържени картофки, но най-често не успяваше да ги изяде докрай. А в кутията за обяд си носеше филия сух хляб и нищо повече", признава 49-годишната ѝ майка.

"Хората казваха да не се притеснявам, че ще го надрасне. Други ме съветваха да я държа гладна, за да може тя сама да посегне към каква да е храна. Но проблемът е, че Джесика е склонна да припада от глад, но не и да приеме храна, която я отблъсква."

Терапията

Джулия се свързала с терапевта, който диагностицирал разстройството ѝ и започнал терапия. Само за около три седмици и след слушането на релаксираща музика преди ядене, тя вече се радва на плодовете изеленчуците заедно със семейството си.

11-годишно момиче яде само панирани пилешки хапки от 18-месечна възраст

Терапевтът обяснява, че вследствие на еднообрзната храна, малката Джесика пристигнала в крайно недобро състояние, била тревожна и едновременно с това отпусната.

"Да накараш Джесика или който и да било с този проблем е все едно да принудиш някой с арахнофобия да пържи паяк", посочва терапевтът ѝ. "В мозъка настава паника и се стига до повръщане само при мисълта за "опасна" или нова храна."

Семейните вечери като немислим лукс

Джулия споделя, че от момента, когато се фиксирала в хапките, Джесика спряла да се храни с родителите си. Тя не си спомня за последните 10 години да са имали и един коледен обед или вечеря заедно. Промяната оттук-насетне върнала радостта на майката, че могат отново да седнат заедно и да се насладят на храната си.

Съквартиранти сe сбиха, викаха и полиция, защото единият “дъвчел твърде шумно”

"Истинско чудо е, че Джесика може да изяде пълна купа с плодове. Сега тя изпробва 24 различни видове храни и макар да не приема всичките, това е стъпка нагоре към възстановяването ѝ", убедена е майка ѝ.

11-годишно момиче яде само панирани пилешки хапки от 18-месечна възраст

Източник: DailyMail

Снимки: William Lailey/Mercury Press

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.