Сигнализирай!

От "Искам хаос" до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън?

Gospodari.com
Gospodari.com
12.11.2021 г.
55
0

Стотици ранени, над 20 хоспитализирани и 8 загинали, а сред жертвите има деца на 14 и 16 г. - това е равносметката от последния концерт на рапъра Травис Скот в Хюстън, пише Булевард България.

Unsplash Alexander Londoño

Трагедията на музикалния фестивал провокира множество въпроси за отговорността на Скот. Сана ясно, че той е продължил да изпълнява песните си цели 40 минути след първите сигнали за тежкия инцидент.

Травис Скот и Дрейк може да платят милиарди на пострадалите на фестивала Astroworld (видео)

Рапърът е останал на сцената дори когато линейките на "Спешна помощ" са се опитвали да си проправят път през тълпата, за да стигнат до жертвите. По-късно е посетил афтърпарти в Хюстън и едва тогава е разбрал каква трагедия се е случила. 

Той носи много по-голяма отговорност, тъй като дори е организатор на мащабното събитие Astroworld. А подобни случаи с масови безредици и паника не се случват за първи път в кариерата му.

Рапърът провокатор

Скот е известен с това, че провокира безразсъдно и дори агресивно поведение сред феновете си по време на концерти. 

През 2015 г. той се признава за виновен, след като зрителите на фестивала "Лолапалуза" в Чикаго пробиват кордоните на охраната, за да нахлуят на сцената - и то по негов сигнал.

 "Всички бесни фенове, прескочете барикадите сега. Хайде, идвайте, искам хаос", казва той, след което стотици души изпълняват поканата му. При този случай за щастие няма пострадали.

Unsplash

Две години по-късно обаче в Ню Йорк млад мъж остава частично парализиран, след като е изблъскано от балкона на зала, в която Травис Скот прави концерт. Той предизвиква един от феновете си на втория етаж да скочи, при което цяла група от посетителите в залата се втурва към балкона.

27-годишният Кайл Грийн пада на земята и чупи няколко прешлена. Срещу съпругът на Кайли Дженър отново са повдигнати обвинения, но все още няма никакъв изход от делото.

"Ще продължаваме да пускаме най-дивите"

Още през май 2021 г. билетите за Astroworld са разпродадени за по-малко от един час. Тогава изпълнителят обещава, че ще "продължаваме да пускаме най-дивите".

След смъртноносните сблъсъци Скот публикува позиция, в която казва, че е "съсипан" от случилото се. Но така и не се извини за поведението си и за липсата на организация на събитието.

Оттогава насам той обеща да поеме разходите по погребенията на жертвите и да върне парите на всички хора, които са си купили билети за Astroworld. 

Това, което разбуни още повече критики срещу него, беше решението му да обяви партньорство с мобилно приложение за психотерапия на име BetterHelp и да даде едномесечен безплатен абонамент за посетителите на фаталния концерт. 

Не е ясно дали Скот сам покрива разходите по тази оферта, нито е ясно какво ще се случи с потребителите, които все още имат нужда от терапия след изтичането на преходния период.

Фен арт на “Семейство Симпсън” е предрекъл трагедията на фестивала Astroworld?

AP

Отказът му да поеме лична отговорност за случилото се вероятно е част от правната му защита при задействаните съдебни искове за обезщетения. 

Наскоро стана ясно още, че медицинските екипи на място са били твърде малко, а някои от тях са се оказали неподготвени да дадат животоспасяваща първа помощ на пострадалите по време на фестивала. 

От "Искам хаос" до 8 загинали по време на концерта: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън

Източник: Булевард България

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.